Last news in Fakti

17 Август, 2018 19:00 6 291 11

Робърт де Ниро - един идол на 75 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • робърт де ниро-
  • трайбека

Прочутият актьор е известен с имиджа на чаровник, но и на отявлен бунтар

Робърт де Ниро - един идол на 75 години (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на чаровник, но и на бунтар, навърши 75 години.

Де Ниро е роден на 17 август 1943 г. в Ню Йорк в семейството на художника абстракционист и скулптор Робърт де Ниро-старши и на художничката и поетеса Вирджиния де Ниро. Родителите му се развеждат и той от двегодишна възраст живее повече с майка си, отколкото с баща си.

Робърт де Ниро има по линия на баща си ирландски и италиански корени, а по линия на майка си немски, френски и холандски корени.

През дългата си филмова кариера Де Ниро се е снимал в над 100 филма и е партнирал на звезди като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Марлон Брандо, Шарън Стоун, Мишел Пфайфър. Печели два пъти наградата Оскар - за второстепенна роля в "Кръстникът 2" и за главна роля в "Разяреният бик". Де Ниро е лауреат и на награди "Златен глобус" и на "Златен лъв" от кинофестивала във Венеция. Догодина се предвижда да бъде открита негова звезда на Алея на славата в Холивуд.

Робърт де Ниро - един идол на 75 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Де Ниро е един от учредителите на кинофестивала Трайбека в Ню Йорк, основан с цел икономическо и културно възраждане на Манхатън след терористичните актове от 11 септември 2001 г. Фестът се провежда от 2002 г. ежегодно в квартала Трайбека в Манхатън и всяка година се посещава от 3 милиона души.

Робърт де Ниро получи през 2006 г. италианско гражданство заради италианските си корени.
Той има няколко брака и връзки, от които му се раждат няколко деца. От връзката с актрисата и певица Даян Абът има син Рафаел. От брака със стюардесата Грейс Хайтауър има син и дъщеря - Елиът и Хелън. Има и извънбрачни близнаци от връзката си с модела Туки Смит - Джулиан Хенри и Арън Кендрик.

Робърт де Ниро - един идол на 75 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Де Ниро напоследък стана известен и с критиките си срещу президента Доналд Тръмп. Неотдавна той каза, че Тръмп не е добре дошъл в нито едно от заведенията от веригата "Нобу". Тези заведения Де Неро съоснова заедно с известния японски кулинар Нобу Мацухиса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    5 9 Отговор
    Беше велик. Някога.
  • 2 Maina

    13 4 Отговор
    Номер Едно е , велик актьор.
  • 3 Ироничен

    9 8 Отговор
    Харесвах го, преди да стане повече политикан, отколкото актьор. Всяка жаба - в гьола си.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ттков

    6 1 Отговор
    Никога не е късно да станеш за смях, а на стари години най-добре се получава. Закърши го с актьорството и започна да прави малоумни политически изказвания, които опетниха името му. Много го уважавах и много го харесвах, но с подобни постъпки ми падна в очите. Жалко, че не е рабрал, ще ако се захванеш с политика ще се оцапаш. Той даже не се захвана, а направо се оцапа до ушите с екстременти. И аз не съм фен на бай Дончо, но още по-малко съм фен на оня майму-няк Обонго, а най-малко на Килари!
  • 6 Ема

    4 5 Отговор
    Грозен, тъп, абсурдно нагъл и смотан палячо ВИНАГИ си е бил, не само като одъртя. Е, сега още повече. Посредствен, некадърен, без покритие и качества, набеден за актьор, СРАМ за актьорската гилдия! И бездарен тип с вид на пропаднал пияница!.. Винаги съм го презирала тоя бо*лук... Пълна шматка!

    Коментиран от #9

  • 7 Истината

    3 4 Отговор
    Скапаняк е тоя мелез Ниро!!! Скапаняк на скапаняците!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Gemini

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ема":

    Някои бо""луци поне не смърдят! А този мискинин смърди отвсякъде! Л""но като човек, л""но като 'актьор'! Срам и резил за цялата киноиндустрия, срам и резил за човешката личност! Фалирал житейски и морално! Г"вно, откъдето и да го погледнеш!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лина

    0 0 Отговор
    Грозен не, просто е на възраст.Има много хубави филми.