11 Септември, 2018 17:20 1 668 1

“Актьори срещу Берое” събра над 17 000 лв. за фестивал

  • данаил чирпански-
  • фестивал-
  • димитър бербатов

Благотворителна футболна среща “АКТЬОРИ срещу БЕРОЕ” се проведе в подкрепа на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”, който е посветен на Данаил – скъп приятел и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след катастрофа през 2016 г. Тази инициатива донесе приход от над 17 000 лв. за провеждането на второто издание на фестивала през април 2019 г. в града на липите, съобщиха организаторите.

На стадион “Берое” над 2000 души скандираха и за зеления отбор, и за актьорите, защото победата беше без значение. Въпреки това наградата, която беше оригинална статуетка от първото издание на фестивала, беше дадена на “Берое” след резултат 11:6 за домакините.

На стадиона излязоха Димитър Бербатов и треньорският щаб на клуба – Александър Томаш, Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Към звездните футболисти се присъединиха юношите и децата на “Берое”, които предизвикаха истински фурор сред публиката на стадиона.

Началото на мача бе дадено от Христо Мутафчиев, който излезе на терена с бъги. През първото полувреме отборът на Актьорите показа на зрителите, че да излезеш на големия терен е едно огромно предизвикателство, което те изправя пред истината за това “Какво е да си футболист”.

В опит да спасят дузпа на Мартин Камбуров всички актьори застанаха на вратата и показаха уникален синхрон в играта… на “кан-кан”. Имаше момент по време на мача, когато на стадиона в бяло-червени екипи бяха 19 играчи: Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров, Христо Петков, Лео Бианки, Ваня Джаферович и Йоанна Темелкова (част от организаторите).

“Изключително сме благодарни на всички, които ни помогнаха да организираме този мач. Специално искаме да изкажем признателността си към ПФК “Берое”, които освен невероятни футболисти, са и прекрасни хора, повярваха в нашата кауза и го направиха от сърце. Безкористното участие на Димитър Бербатов се превърна в истински празник за нас. А подкрепата от кмета на Стара Загора Живко Тодоров е незаменима. Сърдечно благодарим!”, споделиха организаторите от фестивала. Добавиха още, че “най-ценното на подобни събития е положителната атмосфера и добротата, която сякаш става заразна”.

И това наистина се случи! Следващата инициатива в подкрепа на фестивала е спектакълът “Кралят Елен” в театър “Азарян” на 21 септември 2018 г. Предложението да има благотворително представление дойде от самия екип на спектакъла.

“Любовта и подкрепата, която получихме от всички по време на фестивала и на това събитие ни дадоха надеждата, че Дани и Фестивалът могат да се превърнат в неделима част от сърцата на хората.”, категорични са организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.