Факти.БГ

Великият Робърт Редфорд: Сбогом, кино! (ВИДЕО)

Холивудската легенда се сбогува с актьорството на фестивала в Торонто

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР

Анатоли Стайков

Робърт Редфорд се сбогува с 50-годишната си актьорска кариера, представяйки филма си "Старецът и пистолетът" на кинофестивала в Торонто, предаде AP.

Легендарният холивудски актьор и режисьор каза на пресконференцията, че това е "прекрасен филм за сбогом".

Публиката аплодира възторжено "Старецът и пистолетът". Редфорд играе в него чаровен банков обирджия, който е залавян 17 пъти за 60 години, но така и не влиза в затвора.

"Винаги са ме привличали хората извън закона, откакто бях дете, а и съм имал такива роли, така че просто продължих - каза звездата от "Буч Кисиди и Сънданс Кид". - Това е весел филм. Истинска история. Прекрасен филм за сбогом".

Редфорд, който е на 81 години, каза преди месец, че ще се оттегли от актьорството след излизането на "Старецът и пистолетът", защото иска да има повече време за другите си занимания.

"Филми като "Цялото президентско войнство", "Ужилването" и "Далеч от Африка" превърнаха Робърт в една от най-големите звезди на 70-те и 80-те години на миналия век. Той спечели "Оскар" за режисура за "Обикновени хора" през 1980 г., но никога не е бил отличаван с актьорска награда от киноакадемията.

Канада