12 Октомври, 2018 13:06 10 597 15

„Тихият ангел“ излиза на големия екран

  • тихият ангел-
  • филм-
  • дядо добри-
  • ндк-
  • ангел-
  • българия

Документален разказ за живота и делото на Дядо Добри

„Тихият ангел“ излиза на големия екран - 1

След близо 4-годишна работа, на големия екран тръгва изключителният филм „Тихият ангел“, който разказва историята на големия български ангел – Дядо Добри. Премиерата ще се състои на 18 декември в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Филмът „Тихият Ангел“ е документален разказ за живота и делото на Дядо Добри, разпознаваем от мнозина като „Най-смиреният човек на света, или „Светеца от Байлово“. Надживял е две световни войни, смените на политическите режими и страстите на новото време. Неговата история стига до нас, за да ни докосне със своята безкрайна любов, смирение и вяра.

В лентата проследяваме живота на Дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Някои от тях изиграват важна роля в новата история на България. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. Филмовата лента е копродукция между България и Германия , снимана в пет държави. Една истинска история за силата вяра и себеотдадеността. Необикновената история на един обикновен човек – Добре Добрев, Тихият Ангел. Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, както и онлайн.

Филмът е българо-немска копродукция. Идеята за лентата е на немската продуцентка Уте Еренберг. Сниман е в общо пет държави: България, СAЩ, Германия, Италия и Ватикана. „Започнахме този проект в края на 2014 година“, разказва Неди Джон Крос.

„Работата по филма беше наистина продължителна. В самото начало планирахме само кратка версия. Причината за това първоначално решение беше базирано на факта, че дядо Добри не обичаше медийната изява и упорито се опитваше да стои извън полезрението на обективите. Не крия, че това ни направи леко несигурни, от гледна точка на това какъв точно филм ще успеем да пресъздадем. С времето, обаче някак си успяхме да спечелим доверието му и нещата се промениха. В процеса на работата ни по филма, историите около дядо Добри изплуваха една след друга. И повярвайте ми, неговият живот е истинска палитра от житейски събития и истории. Главната, разбира се е любовта и себеотдадеността му към Бог“, разказва Неди Джон Крос.

Неди Джон Крос споделя , че е във филма е отделил специално място на България. „Исках да представя родината ни пред лицето на света в добрата ѝ светлина – тази, която в повечето случаи остава скрита. Всъщност ние сме велик народ с вековна история. Имаме изключително талантливи и стойностни хора, а за дядо Добри, какво мога да кажа... Той е символ на доброто, милосърдието и смирението. Aз дори не съм чувал за друг такъв човек. Гордост е за всички нас, че този Човек е българин. И благодаря на Бог, че ни даде шанса да създадем филм за него“, посочи той.

Специално място в саундтрака на филма заемат някои от обработките на фолклорни песни на Ку-Ку Бенд. Музиканти от групата ще вземат участие и на премиерата на филма пред българските зрители и така още повече ще подсилят неговите внушения с изпълнения на живо. Филмът няма абсолютно никаква комерсиална насоченост, той има само една-единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за истинския смисъл на живота.

„Ако успеем да накараме поне един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре, допълва Неди Джон Крос. „А дядо Добри от Байлово, беше истинско чудо тук на земята. Надявам се и вярвам, че в най-скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше такъв. Искам да благодаря на Слави Трифонов и екипа му, които застанаха зад тази благородна кауза и ни оказаха пълна и безкористна подкрепа. За което сме изключително признателни“, допълни той.

Информация може да намерите ТУК Билети се продават в Електронния билетен център


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    49 2 Отговор
    Поклон ! Свят човек - пример за всички !
  • 2 Лия

    3 71 Отговор
    Айде стига с тоя Добри. Да не би само той да дарява? Обаче все за него пишат. А колко анонимни дарители има и то с повече пари!...

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Пожелавам

    12 2 Отговор
    Пожелавам си и все повече българи да снимат за други заслужили българи ... и да не чакаме признания отвън. Ние усещаме много повече духовното от брюкселски чиновници или хора с телешки обноски.
  • 4 Пенционер

    2 40 Отговор
    Добър,смирен?!По скоро наивен и глупав.Да даряваш пари на църквата не е добър пример.Това е най лошият вариант да прекараш живота си-кротко и смирено като охлюв,а после се чудим защо ни крадат,изнасилват и убиват!Този човек е дълбоко заблуден и предизвиква у мен само съжаление!

    Коментиран от #12

  • 5 мда

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лия":

    Яшно не си го срещата на живо. Всеки път когато го засичах с децата си пред св. Седмочисленици му давахме пари и той целуваше ръцете на децата ми и им се покланяше. Това само един изключителен човек може да го направи. Сега децата ми го помнят нищо че бяха малки тогава.
    Надявам се всеки да може да срещне през живота си такъв човек като него.
  • 6 Alex

    4 2 Отговор
    Хороший человек.
  • 7 Неди Алипиев

    4 7 Отговор
    Неди Джон Крос (или Недялко Алипиев)
    самопрекръстил се за да е по атрактивен
  • 8 Неди Алипиев

    4 1 Отговор
    евала за филма
  • 9 Безистена -blog.bg

    1 2 Отговор
    Най-малкият син на Петър Дънов и баща на патриарх Неофит.
    Феноменен продължител на Златната династична линия.
    Не е търсил медийна изява за да не бъде разкрит от юдео-византийските копои.
  • 10 Мария

    7 1 Отговор
    Как нее. . . Вие удобно да пишете толкова нелепи неща за дядо Добри?!?Ние българите знаем само да изливаме помия и злоба в/у всичко хубаво и благородно което е направено и се прави за нас.Такива хора като дядо Добри се раждат на сто години един път.И вместо да наведем глави и да вземем пример от него,че трябва да бъдем добри и всеотдайни ние го съдим,че е бил такъв "БРАВО" на наС......А що се отнася за филма мойте Поздравления за хората които направиха този филм. Мога само да им пожелая успех......

    Коментиран от #14

  • 11 Питащ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лия":

    А, вие Лия, дарила ли сте нещо някога? Дали според Вас има разлика от дарение с "много пари' и дарение "от сърцето"? Можеш да дариш 1 лев и той да е много по-стойностен от милиони.
  • 12 До Пенционер

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пенционер":

    ПенЦионере, не "хули" ДЯДО ДОБРИ. Опиши как ти караш "смислено" живота си?

    Коментиран от #13

  • 13 Пенционер

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "До Пенционер":

    Хахаа,чаках те сладур да се обадиш-възмутен и огорчен,"базиращ се на солидни фундаменти"-цитати от библията.Не мисля да ти отговарям на тема"Житие и страдание ?!грешнаго пенционера",само ще ти дам един пример-през 1991г.един познат дари всичките си пари на БСП и малко по късно почина в мизерия.Та питам-каква е разликата?
  • 14 Пенционер

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мария":

    Никой не го е съдил,че е добър и всеотдаен,но това често върви с глупав и наивен.Тук коментиращите не приемат друго мнение.
  • 15 Мн мразя келеши

    1 0 Отговор
    Лия ама ти си много проста. Пишат за него защото човека живее много скромно а сабира тези големи суми пари с милостиня и заделя всичко за църквата и опазването на вярата и културата. Не мисля че тези "анонимни" дарители живеят толкова скромно. Да дават повече пари но не се лишават от това което той се е лишил. Тъй че си затваряш шибаната човка и си надрах нещо в другите устни че май не са те плющяли от много време.