25 Ноември, 2018 14:46 3 110 0

Ново предизвикателство за великия Ал Пачино (ВИДЕО)

  • ал пачино-
  • крал лир-
  • холивуд-
  • майкъл радфорд

Холивудската легенда ще е звездата във филма "Крал Лир"

Ново предизвикателство за великия Ал Пачино (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Ал Пачино се готви да бъде звезда на нова филмова адаптация по Шекпировата трагедия "Крал Лир", съобщи Contactmusic.

Режисьор на новия филм ще е Майкъл Радфорд.

Седемдесет и осем годишният Пачино е почитан за превъплъщението си в образа на Майкъл Корлеоне в трилогията "Кръстникът", но скоро ще изпълни друга престижна филмова роля - тази на монарха в киноадаптация по "Крал Лир" от Уилям Шекспир.

Майкъл Радфорд бе номиниран за "Оскар" за филма си "Пощальонът". Продуцент на новия филм ще е Бари Навиди.

Радфорд и Навиди работиха заедно над друг адаптиран по Шекспирова пиеса филм - "Венецианският търговец" (2004), който получи ласкави отзиви от критиката. На Пачино бе поверена ролята на Шейлок във "Венецианският търговец".

"Крал Лир" е филм, в който всеки би искал да се снима - заяви Радфорд. - Ал Пачино отдавна обмисля възможността да е в образа на крал Лир. Има съществена разлика между образа на Шейлок, който се появява само в 5 сцени от "Венецианският търговец", и този на крал Лир, който ще е в почти всяка сцена от новия филм."

Планирано е снимките да започнат следващата есен във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА