Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 12:51 5 333 4

Милиони скърбят за Хилънбърг

  • спондж квадратни гащи-
  • почина-
  • автор-
  • създател-
  • анимационен сериал-
  • стивън хилънбърг-
  • тежко заболяване-
  • спондж боб

Тежко заболяване отне живота на създателя на прочутия анимационен сериал "Спондж Боб Квадратни гащи"

Милиони скърбят за Хилънбърг - 1
Снимки: AP/БТА

Новината за смъртта на създателя на анимационния сериал "Спондж Боб Квадратни гащи" натъжи милиони негови фенове по света.

Kомпанията Nickelodeon, която излъчва култовия анимационен сериал от 1999 г. до днес, съобщи за смъртта на Хилънбърг в официалното съобщение, което публикува в социалните мрежи.

"С наскърбени сърца съобщаваме, че нашият колега и приятел Стивън Хилънбърг вече не е сред нас", написаха от детския телевизионен канал в Twitter и коментарите на разстроените под публикацията заваляха:

Новината за смъртта на Хилънбърг разстрои милиони фенове по света.

Сред тях се откроиха и много знаменитости.
Звездата от сериала "Спасители на плажа" — Дейвид Хаселхоф, който играе спасител във филма за жълтата гъба от 2004 г. заяви, че кончината на аниматора е "шокираща загуба".

"Уау, какъв уникален и фантастичен герой създаде Стив!" написа актьорът в Twitter.

Професионалният скейтър Тони Хоук също изказа своите съболезнования към семейството на Хиленбург с публикация в Twitter и благодари на аниматора за "часовете на споделен смях", които е подарил на него и децата му през годините.

Певицата Лори Алън, която озвучава героя Пърл Крабс, изрази почитта си към паметта му с публикация в Instagram, в която нарече Хилънбърг "абсурдно надарен, смирен, милостив и велик мъж."

"Ти напусна света, но го остави - целия свят - по-щастлив, по-детски и изпълнен с радост", добавя тя.

Брад Бърд, режисьор на филмите "Невероятните", заяви, че за пръв път открил Спондж Боб благодарение на синовете си, които пеели силно и шумно началната песничка от сериала.

"Слязох, за да видя за какво става въпрос и гледах моя първи епизод. Толкова много смях", написа той в профила си.

И това са само една много малка част от всички мили думи, изпълнени с тъга, с които милиони фенове по света изказаха почитта си към живота и творчеството на Хилънбърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    8 2 Отговор
    Не го познавам човека - нека да почива в мир ! Обаче тия анимационни филмчета са отврат - поредната американска глупост изливана в главите на децата ...

    Коментиран от #2

  • 2 Пръч

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer":

    Бъркаш, почнах да го гледам покрай малките и успя да ме грабне, до голяма степен се осмива глупостта, скъперничеството и егоизмът в лесен за възприемане начин за децата, гледам всяка серия с удоволствие.....
  • 3 Хахо

    0 0 Отговор
    Да почива в мир.Но филмчето е много дебилно ,нищо особенно. Като за тъпи американчета да ги зомбират от малки.
  • 4 Стояна

    1 0 Отговор
    Според мен спонджбоб не е дебилско а вие защото спонджбоб е направено да забавлява децата