Last news in Fakti

9 Януари, 2019 18:50 1 684 4

Носител на "Оскар": Африка промени живота ми (ВИДЕО)

  • дезмънд туту-
  • апартейд-
  • форест уитакър-
  • африка

Форест Уитакър е в образа на южноафриканския борец срещу апартейда Дезмънд Туту

Носител на "Оскар": Африка промени живота ми (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Във филма "The Forgiven" актьорът Форест Уитакър е в образа на южноафриканския борец срещу апартейда Дезмънд Туту. 12 години след като получи "Оскар" за ролята си в "Последният крал на Шотландия" ангажиралият се с хуманитарна дейност в Африка актьор уверява, че срещата му с този континент е променила живота му, предаде AFP.

"Да се превъплътиш в образа на 87-годишния архиепископ Дезмънд Туту във филма беше притеснително - довери актьорът, който от 80-те години на миналия век се е снимал в над 70 филма, сред които "Птица", "Дух куче: Пътят на самурая" и "Иконом на седем президенти". - Действително се страхувах. Няколко пъти се питах дали не трябва да се оттегля от проекта. Исках Туту да е доволен от превъплъщението ми в неговия образ, тъй като между нас двамата няма физическа прилика - аз съм с по-едра и импозантна фигура, гласът ми се различава от неговия. Това ме тревожеше".

Носител на "Оскар": Африка промени живота ми (ВИДЕО)
Снимка: YouTube

Уитакър работил с вокален треньор и изследвал много документи, за да изпълни ролята. "Нещата постепенно започнаха да се подреждат - поясни той. - Изпитах облекчение, когато научих, че Туту - Нобеловият лауреат за мир за 1984 г., харесал филма".

Действието в "The Forgiven", адаптиран по театрална пиеса, се развива през 1994 г., в края на апартейда, когато Туту председателства комисия, която е създадена, за да позволи на ЮАР да обърне страницата, свързана с расовата омраза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    2 3 Отговор
    Голям!
  • 2 935

    2 3 Отговор
    наистина е голям актьор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Брат ми

    4 0 Отговор
    Взимай всичкото братчет и у Африка.И по бързо ако може.Welcome to Auschwitz