Last news in Fakti

16 Април, 2019 22:02 1 993 0

Фолклорен фестивал събира стотици в Харманли навръх Лазаровден

  • фолклор-
  • тракийска шевица-
  • харманли-
  • фестивал-
  • лазаровден

Съпътстваща проява ще бъде Великденският базар, на който ще се продават лакомства и великденски украшения

Фолклорен фестивал събира стотици в Харманли навръх Лазаровден - 1

Фолклорният фестивал "Тракийска шевица" и тази година ще събере за девети път почитателите на народното творчество и автентичния фолклор. Под надслов "Да съхраним тракийската шевица, нишката между древността и съвремието", над 350 изпълнители ще танцуват и пеят в Харманли на Лазаровден, 20 април, съобщиха от местната община.

Всяка година желаещите да вземат участие се увеличават. Тази година над 30 самодейни колектива ще покажат своя талант и майсторство, голям е броят и на индивидуалните участници.

Представители на всички читалища от града и селата в общината, клубове за народни танци, училищни състави, както и формации от детските градини ще се качат на сцената до Ротондата, предвижда програмата. Съпътстваща проява ще бъде Великденският базар, на който ще се продават лакомства и великденски украшения, направени от децата на града - общинските детски градини и социалните центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА