Last news in Fakti

12 Май, 2019 19:33 10 803 3

Отиде си звезда от култов сериал (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • пеги липтън-
  • туин пийкс

Актрисата Пеги Липтън, изпълнила една от главните роли в "Туин Пийкс", е починала на 72-годишна възраст от рак

Отиде си звезда от култов сериал (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Актрисата от САЩ Пеги Липтън, изпълнила една от главните роли в култовия сериал "Туин Пийкс", е починала на 72-годишна възраст от рак, съобщава АР.

В изявление, направено от дъщерите ѝ Рашида и Кидада Джоунс се посочва, че Липтън е починала в събота, заобиколена от семейството си. "Съкрушени сме от кончината от рак на нашата любима майка. Тя си отиде в мир, заобиколена от дъщерите и племенниците си. Бяхме щастливи във всеки един момент, прекаран с нея. В момента думите не могат да изразят чувствата ни, но все пак ще кажем: Пеги беше и винаги ще бъде нашата пътеводна светлина, както в този свят, така и в отвъдния. Тя завинаги ще остане част от нас", гласи изявлението.

Отиде си звезда от култов сериал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Звездата на Липтън изгрява със сериала "The Mod Squad", излъчван между 1968 и 1973 г. За ролята си в поредицата през 1971 г. актрисата получава награда "Златен глобус".

Едно от най-известните превъплъщения на Пеги е в образа на собственичката на ресторант Норма Дженингс в сериала "Туин Пийкс".

През 1974 г. Липтън се омъжва за музикалния продуцент Куинси Джоунс. Дъщерите им Рашида и Кидада Джоунс също се изявяват като актриси. Пеги и Куинси се развеждат през 1989 г.

Отиде си звезда от култов сериал (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булса

    14 0 Отговор
    Жалко
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    БОГ ДА Я ПРОСТИ
  • 3 Дони

    6 0 Отговор
    RIP,много добра актриса, 1 от любимите ми сериали