24 Юли, 2016 21:18 1 583 1

Хеликоптер спаси чехкиня в Рила

  • хеликоптер-
  • чехкиня-
  • инцидент

При падането е получила тежки травми на главата, има счупени ребра и остра кръвозагуба

Хеликоптер спаси чехкиня в Рила - 1

Хеликоптер на застраховка “Активна грижа” се включи в поредната спасителна акция, този път в  Рила, в района над Самоков.  Днес следобед при разходка в планината камък е паднал върху 41-годишна чешка туристка.

В следствие на удара тя е изгубила равновесие и се е претърколила отвисоко. При падането е получила тежки травми на главата, има счупени ребра и остра кръвозагуба. Броени минути след инцидента пострадалата Лусия Палицова е изпаднала и в безсъзнание. Мястото е труднодостъпно и единствения шанс за спасението на жената е хеликоптера.

Сигналът до пилотите във въздушната линейка е подаден около 16.30 ч. на спешния телефон на “Активна грижа” – 0800 10 200.

За минути хеликоптерът на “Лев Инс”, с парамедик на борда, отлетя към мястото на инцидента. Жената веднага е поставена в специален матрак и качена на борда. По време на полета жизнените й функции са поддържани от парамедика Виктор Варошкин.  Тъй като болницата в Самоков няма необходимата апаратура, за да поеме подобни тежки случаи, въздушната линейка транспортира Лусия в столичната “Света Анна”, където лекарите се борят за живота й.

В болницата има представители на “Лев Инс”, които следят състоянието на Лусия Палицова непрекъснато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    0 0 Отговор
    на Славчо Близнаков...