Last news in Fakti

1 Август, 2016 09:52 1 208 0

Двама пострадали при катастрофи са приети в болницата

  • мбал „д-р иван селимински“-
  • сливен-
  • болница
Двама пострадали при катастрофи са приети в болницата - 1

Петима пострадали при пътно-транспортни произшествия са потърсили спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 29 до 31 юли. Това съобщават от здравното заведение.

Двама са приети в болницата, на трима е оказана лекарска помощ, като не се е наложила хоспитализация.

63-годишен пешеходец е настанен в Отделението по реанимация със счупен таз. Състоянието му е задоволително. 52-годишна жена, блъсната от кола, е в ортопедия със счупвания в областта на китка и раменна става.

На 29 юли в болницата е транспортиран мъж, диагностициран с шизофрения, който е скочил от третия етаж. Пациентът е в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма и травми на гръбнак и корем. Пострадалият е в кома, на командно дишане.

От 29 до 31 юли спешна помощ в болницата са потърсили 186 души. Хоспитализирани са 65 от тях. Неосигурените пациенти са 24. В акушер-гинекология настанените са 16, в ортопедия – 12, детско – 10, във вътрешните отделения – 9, хирургия и инфекциозно – по 6, неврология – 2, и по 1 в урология, неонатология, УНГ и лицево-челюстна хирургия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА