Last news in Fakti

8 Август, 2016 01:44 2 010 0

САЩ премахва забраната за хибрид между човек и животно

  • сащ-
  • хибрид-
  • човек-
  • животно-
  • лечебни ползи

В САЩ премахват забраната за създаване на хибрид между човек и животно. През 2015г. националните институти по здравеопазване в страната издават забрана за добавяне на животински клетки към човешки и обратно с изследователска цел.

Това бе направено по етични причини и предпазливост, но доказателствата за лечебните ползи вече са налице. Чрез добавяне на човешки стволови клетки към животински ембриони могат да се открият много лекове за различни болести, както и да се създават човешки органи, използвани при трансплантации.

Стволовите клетки могат да се получат чрез "препрограмиране" от кожни клетки на даден пациент. По този начин органът, отгледан от тези клетки, ще е с по-малък риск от отхвърляне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА