9 Август, 2016 01:45 1 267 0

8000 лв. дарение за недоносените бебета в Майчин дом

  • дарение-
  • недоносените-
  • бебета-
  • майчин дом

Ценно дарение за недоносените бебета ще получи в сряда (10 август) официално Клиниката по неонатология в столичната УАГБ „Майчин дом”.

Средствата в размер на близо 8000 лв. бяха събрани на благотворително бягане от инициативата “Дари времето си на 5kmrun“, както и от родителите, участвали в „Голямото лятно бутане на детски колички с Академия за родители“. С парите са закупени три монитора, които ще се ползват от интензивното отделение на най-голямата неонатологична клиника в страната. Тези специални монитори се поставят на детските кувьози, за да подават точна информация за проследяване жизненоважните процеси в организма на бебетата. Без мониторите, наблюдението на недоносените е изключително трудно, несигурно и крие много опасности за грешки. В момента нашата клиника не разполага с нужния ни брой монитори, което ежедневно ни принуждава да ги местим от един кувиоз на друг, заяви проф. Боряна Слънчева, началник на клиниката.

На 11 юни тази година, благотворителното бягане се проведе едновременно в четири града - София, Варна, Бургас и Пловдив с каузата „За по-малко риск – повече шанс“, припомни инициаторът Георги Станоилов. Досега на благотворителните бягания на 5kmrun, всички градове разпределяха събраните си средства по места. От тази година взехме решение, всички пари да отиват в определен град, в случая започваме от София, защото когато обединим средствата от 4-те града, ще имаме по-голяма сума, с която ще можем да финансираме по-мащабни и значими каузи, каза той и добави, че две от трите му деца са родени в “Майчин дом“ и е наясно с ежедневната нужда от надеждна апаратура. Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че, за каквото време финишираш 5-те км, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък, разкри принципа на участие Георги Станоилов.

Събитието е насрочено за 12.00  ч. в Клиника по неонатология „Майчин дом”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА