12 Август, 2016 04:45 1 416 0

Безплатен концерт на „Карандила“ в София

  • карандила-
  • концерт-
  • безплатен

Царете на Балканите, сливенските легенди, които свързаха циганските сватбени ритми с  музика от целия свят - оркестър „Карандила“  ще направят безплатен концерт на 18 август от 18.00 часа в Маймунарника!

Повече от 20 години съставът развива и разпространява уникалния си стил, смесващ традиционната „сватбарска“ музика с разнообразни етно, уърлд и джаз елементи. Творчеството на „Карандила“ цели да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст и да запознае идващите поколения с нея. Инструментите, на които свирят са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон и барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас-китара и акордеон. В последните години музикантите включиха в състава си и колоритната певица Анита Кристи.

Възходът на „Карандила” започва през 1999 година, с работата по проекта „Циганско лято“ на режисьора Милан Огнянов и триумфа на берлинския фестивал Jazz Across the Border в колаборация с Иво Папазов. По-късно музикантите участват в съвместни проекти с Милчо Левиев и Горан Брегович, както и в множество престижни фестивали в Запада Европа и на Балканите.

Концерта на „Карандила“ в клуб Маймунарника ще подгрее Unkle Billy с енергичен DJ сет.

Събитието, което ще разкипи кръвта и ще разтанцува Борисовата градина е с вход свободен!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА