Last news in Fakti

11 Август, 2016 23:12 1 314 0

Детският паралич се върна в Нигерия

  • полиомелит-
  • детски паралич-
  • нигерия

Детският паралич се върна в Нигерия, бие тревога Световната здравна организация. В африканската страна са регистрирани за първи път за последните две години два случая на парализирани деца.

Болестта се е появила в нигерийския щат Борно, уточнява Ройтерс. Това е притеснително в предвид на факта, че само преди 5 години, в Нигерия се регистрираха приблизително половината от всички случаи на детски паралич в света.

Местните власти са започнали разследване на двата случая на полиомиелит. През последните две години нямаше регистрирани болни и правителството на Нигерия се готвеше да се поздрави с победата над детския паралич.

Към днешна дата, около 10 милиона човека щяха да бъдат парализирани, ако не е била имунизацията. Също така, около 1.5 милиона живота са спасени благодарение на редовното приемане на витамин А по време на ваксинациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА