Last news in Fakti

12 Септември, 2016 11:22 1 115 2

"Пирогов" протестира срещу насилието над лекари

  • пирогов-
  • бит лекар-
  • протест-
  • насилие

Повод за недоволството е поредният случай на побой над техен колега

Лекари и медицински сестри от „Пирогов“ протестираха тази сутрин срещу поредната проява на насилие над техни колеги, съобщи БНР. Повод за недоволството им е инцидентът от вчера, при който пациент от болницата нападна лекар в шокова зала. Мъжът бил приет за лечение с травма на лицето.

„При обработката на пациент с дълбока порезна рана на лицето, пациентът нападна екипа, който го обслужва. Мен ме удари с юмрук, счупи ми очилата, един от охраната също падна на земята“, разказа пред националното радио битият лекар д-р Тома Томов.

Лекарите от „Пирогов“ настояват за адекватни мерки на полицията, прокуратурата и съда. По думите им само по този начин виновникът ще получи бързо наказание. Те смятат, че това е законовият начин подобни инциденти да се избегнат за в бъдеще.

По информация на БНР виновникът за инцидента е 32-годишният Младен Миладинов. Мъжът живее в пернишкото село Калище. Той е задържан от полицията в София. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    0 0 Отговор
    Кога Ви нападна, когато му казахте колко Ви дължи?
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Искат да ни рекетират , а закона и полицията да ги пази.