Last news in Fakti

14 Септември, 2016 04:30 964 5

310 доктори нападнати за 2,5 години

  • лекари-
  • бой-
  • побой

310 лекари са били нападнати у нас от началото на 2014 година досега. Петдесет от тях са пострадали през 2015 година. Част от медиците са били заплашвани вербално, над други е упражнено физическо насилие, а на трети е счупен инвентарът.

Данните са от Центъра за спешна медицинска помощ. За разлика от 2015 година, през 2014 година те са били четири и половина пъти повече – общо 232-а. Според наблюденията на спешните медици случаите са намалели, след като прокуратурата е започнала много по-бързо от преди да повдига обвинения срещу агресивните лица.

От началото на 2016 година до 15 юли нападнатите лекари са 28. От тях на 4-има са нанесени материални щети, на 15 са отправени словесни заплахи, а на 9 са налитали на бой. Същевременно са повдигнати 15 досъдебни производства, има една осъдителна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наказателя

    0 0 Отговор
    Ми щом има 310 нападнати некадърника, нека погледнат първо себе си, и скапаната "държава" да обърне внимание, значи има защо да ги бият...

    Лично аз бих потрошил пръстите и ръцете на почти всички измислени доктори, и особено мед. сестри, при които съм ходил напоследък.

    Пролетта водих жена ми в спешното на Окръжна в София, защото я беше ужилила оса по шията, и докато чакахме, представяте ли си, да видим дали ще получи алергичен шок, че да почнат да я спасяват, видях какво става в кабинета - дебела циганка-санитарка бута носилка с човек, получил инсулт и му говори : Дядка, като те тресне инсулта умираш, не лежиш и не повръщаш в носилката, щото аз трябва да го мия...

    Досторката буквално се молеше на две тлъсти сестри да бият някаква инжекция на друг човек, а те една през друга : Аз не мога, не съм почивала от два часа, трябва да изпуша една цигара да се успокоя, ох, скапахме се вече, цяла сутрин сме на крак, тия (пациентите) не спряха да се пребиват и разболяват, грам спокойствие няма тука, поне да ни плащаха достатъчно....

    Виждал съм как две женички буквално влачат един човечец към линейката, а доктора и шофьора стоят и гледат, защото не им плащали да помагат. алчни!

    Ей такива, не ще ги бия, а ще ги ритам, докато белия им дроб се покаже през устата, а червата през задника !
  • 2 Koko

    0 0 Отговор
    Нека да видим:
    310 доктори нападнати за 2,5 години
    15 досъдебни производства
    една осъдителна присъда
    Сигурно ще намалеят, само че защо?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Филикона

    0 0 Отговор
    Не са хубави тия работи....Ами останалите 8788 лекари в държавата,/е.ати и държавата/,толкова ли не заслужават и те по едно тикме!!...
  • 5 бббббб

    0 0 Отговор
    Ще ги бият щото само пари искат.Ако, не дадеш стоиш и не ти обръщат внимание,а като дадеш ги взимат и пак умираш. Държавата под реформа ги направи търговци ,а не лекари.Всеки говори за корупцията в прокуратура ,МВР и институции,но за лекарите никой не казва и не се прави нищо по-въпроса от Държавата.