Last news in Fakti

19 Септември, 2016 22:45 1 391 0

"Ласкер" за изследовател на рака

  • ласкер-
  • изследовател-
  • рака-
  • ралф бартеншлагер

Хайделбергският вирусолог и изследовател на рака Ралф Бартеншлагер ще бъде отличен за проучванията си в областта на лечението на хронични инфекции на черния дроб с наградата Ласкер, пише ДПА. Така той получава най-високото отличие на САЩ в областта на медицинските изследвания, съобщи университетската клиника в Хайделберг.

От 2002 г. Бартеншлагер е директор на отдела за молекулярна вирусология в центъра по инфектология. Освен това той прави проучвания и в Германския център за изследвания на рака (DKFZ), според чийто основен принцип вирусните инфекции водят до заболяване от рак. „Работите му върху размножаването на вируса на хепатит С в системата на клетъчните култури полагат основата за разработка на медикаменти и методи за лечение на хронични заболявания на черния дроб“, пише клиниката.

Наградата на стойност 250 000 долара, ще бъде връчена на Бартеншлагер на 23 септември в НюЙорк. „Наградта ни дава стимул да продължим да изследваме този коварен патоген“, заяви Бартеншлагер. Вирусът все още не е окончателно победен. „Все още няма ваксина, която да ни предпази от инфекция и много хора за заразени с вируса на хепатит С без да го знаят“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА