Last news in Fakti

21 Септември, 2016 15:52 2 162 0

Номинирани за Медицинските Оскари

  • номинирани-
  • медицинските оскари

Хирургът е автор на над 60 национални и международни публикации

Номинирани за Медицинските Оскари - 1

Медицинските Оскари номинираха хирургът д-р Веселин Маринов, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия „Токуда Болница София“. Наградите  ще отличат постиженията на българските медици на 12 октомври в хотел Рамада - София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Основните направления, в които работи д-р Маринов, са - лапароскопска, онкологична коремна хирургия, жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия, хирургия на щитовидната и надбъбречните жлези, спешна хирургия. 

Автор и съавтор е в над 60 национални и международни публикации. 

През 1997 г. той завършва медицина в МУ – София. От 1998 до 2003 г работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“. Същата година придобива специалност „Хирургия“. В периода 2003-2005 г работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски. През 2005 г печели стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно-панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и Бохум, Германия. Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Ню Касъл, Великобритания. 

През 2008 г преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в Загреб, Хърватска. Има сертификационни курсове по жлъчно-чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия. 
През 2012 г. защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“. Има и завършен курс по лапароскопска хирургия на дебелото черво 2014, Сантандер, Испания, център на ACS. А през 2014 г. се дипломира в УНСС, специалност Публична администрация, Здравен мениджмънт.

Единственият български неврохирург, получил статут на лектор и демонстратор на най-авторитетната Европейската и Световната гръбначна асоциация „АОSPINE” International - доц. д-р Васил Каракостов, също е сред номинираните за Медицинските Оскари 2016.

Сред номинираните е и хирургът акад. Дамян Николов Дамянов.

Той е университетски преподавател и лектор с повече от 45-годишен стаж. Автор и съавтор е на над 30 книги и учебници, повечето от които са под негова редакция, както и на над 300 публикации в български и чуждестранни списания. Хирург с над 45-годишен стаж. Консултирал над 55 хиляди български и чуждестранни граждани и оперирал близо 10 000 от тях.

Неврохирург № 1 у нас – д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари. Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София.

Сред номинираните е и младият професор д-р Георги Чернев - завършил медицинското си образование в Американския университет „Бенджамин Франклин” в Берлин, той е сред примерите за успешни български лекари, избрали да работят на родна земя, въпреки неустоимите предложения от болници в Западна Европа.

Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Освен Български лекарски съюз, партньор на събитието стана и Национална пациентска организация. Това е най-голямото пациентско обединение в България и една от двете представителни организации за защита правата на пациентите в България. Към настоящия момент в НПО членуват близо 80 организации, посветили работата си на различни социалнозначими заболявания. НПО е пълноправен член на Европейски пациентски форум (EPF) и на Международната асоциация на пациентските организации (IAPO).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА