22 Септември, 2016 18:02 3 667 5

Семейство Зукърбърг инвестира 3 милиарда за здраве

  • марк зукърбърг-
  • присила чан-
  • здраве-
  • инвестиция-
  • лечение

Амбициозен план

Семейство Зукърбърг инвестира 3 милиарда за здраве - 1
Снимка: БТА/ AP

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ще инвестират 3 милиарда долара за здравеопазване, съобщи Си Ен Ен.

Амбицията на двамата е през следващите 10 години да направят света по-здрав и да помогнат на хората, страдащи от тежки заболявания.

Първият транш – от $600 милиона – ще отиде в изследователския център „Биохъб“, чиято работа е фокусирана върху създаването на техника за лечение на различни болести.

„Искаме да изградим бъдеще, в което нашите деца ще живеят по-дълго“, заяви Присила Чан, медик по образование.

„Това не означава, че няма да има болни хора. Нашата цел е те да бъдат по-малко“, добави съпругата на Марк Зукърбърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 1 Отговор
    Това да не е жена му на тоя? ха ха ха..... С толкова милиарди .... такава жена.... ха ха ха...
  • 2 дАА

    0 0 Отговор
    Е нема таъв Зубър бърк, такава жена си взема всеки 70 годишен германец, след 2 развода , с такава не бих говорил

    Коментиран от #5

  • 3 Ник

    0 0 Отговор
    След като стана ясно, че Марк има и Български корени, нашите ХХХ управляващи да вземат да го поканят в България. Да се поразровят в архивите да намерят къде е живял дядо му и т.н. - Може момчето да реши да инвестира "някой долар" в клетата ни държава. Не звучи много умно, но пък има някакъв шанс ...БЩР
  • 4 прозира

    0 0 Отговор
    Новината е един завоалиран начин да кажат, че ще инвестират във фармацефтична компания или нещо подобно с цел да печелят от хорските болести! Не че ги еня здравето на хората, целта е да имат повече кинти, да прилекат евентуално акционери и т.н. Щото в крайна сметка пазара е голям и май ще става още по-голям с тези боклуци, дето хората ядат и с начина на живот, който водят. Ако им пукаше за здравето на хората, щяха да се насочат в посока как да не се разболяват, а не как да ги лекуват!
  • 5 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дАА":

    Кой беше ти извинявай? Като станеш като господина от снимката или 70г германец с 2 развода тогава ще приказваш. До тогава обаче си стой и си мълчи защото никой не пита за тебе.
    Красотата не е само физическа и любовта няма граници, когато сам стигнеш до този извод значи леко си поумнял