5 Октомври, 2016 02:24 1 189 0

Искат безплатна профилактика на 4 вида рак

  • рак-
  • лечение-
  • профилактика
Искат безплатна профилактика на 4 вида рак - 1

Да се създаде национална програма за безплатни профилактични прегледи за четири вида рак. Около това искане се обединиха шефове на болници в София и представители на бизнеса, пише в. „24 часа”.

“Няма как да се преборим стихийно с тези заболявания. Нужна е национална програма, в която да се включат водещите онкозаболявания за жените и мъжете”, обясни шефът на СБАЛО д-р Валентин Ангелов.

Според него в програмата трябва да влязат прегледи за рак на гърдата, на матката на шийката, на простатата и на белия дроб. Той вече е разговарял с шефката на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова, която подкрепя идеята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА