7 Октомври, 2016 02:30 2 119 0

Три вида грип ни атакуват тази есен

  • грип-
  • ваксини-
  • есен

В края на октомври се очакват първите случаи

Три вида грип ни атакуват тази есен - 1
Снимка: архив

Три вида грип ще ни атакува през тази есен, алармира в. „Труд“. Първите случаи се очакват в края на месеца, а лекарите съветват да се ваксинираме.

Имунизацията е препоръчителна за всички, навършили 65 години, възрастни и деца над 6-месечна възраст с хронични белодробни, сърдечносъдови, бъбречни заболявания, диабет и други. Освен тях е добре да се ваксинират и хората работещи в училища, полиция, транспорт и медицински заведения.

Според националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова щамовете, които ще пълнят лекарските кабинети, са така нареченият свински грип, А Н3N2, който е нов щам тип А – “Хонконг” и представителя на грипните вируси тип Б – “Брисбейн”.

Най-често симптомите на болестта са отпадналост, температура над 38 градуса, загуба на апетит, гадене и повръщане, хрема и болки в мускулите. За да се избегнат усложнения, е препоръчително хората, почувствали някои от тези симптоми, да потърсят лекарска помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА