10 Октомври, 2016 14:55 1 393 1

Вдигнаха минималните заплати на медиците

  • вдигнаха-
  • минималните-
  • заплати-
  • медиците

Днес беше подписан колективния трудов договор в отрасъл "Здравеопазване"

Вдигнаха минималните заплати на медиците - 1
Снимка: БТА

Колективен трудов договор за отрасъл "Здравеопазване" беше подписан днес между работодатели, синдикати и здравния мистър Петър Москов.

В него са включени началните основни месечни възнаграждения на работещите в сферата на здравеопазването, социални придобивки, регулиране на отношенията в системата и други и не е подновяван от 2013 г. С новия договор увеличението на основните заплати става между 15 и 30 процента.

Този колективен трудов договор осигурява спокойствие и предвидимост в системата, посочи Москов.

Стана ясно още, че документът не е бил подновяван от 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Докато боко говореше как няма пари , изведнъж почнаха да се намират пари .Бюджета за 2017г.още не е гласуван ,но парите ги раздаваме вече в различни свери. Виждат,че вече с кебапчета не става и трябва пред изборно повече ръсене.