Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 20:14 1 117 2

Държавата окончателно разделя пациентите на спешни и не толкова спешни

  • държавата-
  • разделя-
  • пациентите-
  • спешни

За целта се въвеждат три кода - червен, жълт и зелен

Държавата окончателно разделя пациентите на спешни и не толкова спешни - 1

Държавата окончателно разделя с конкретни критерии пациентите на спешни и не толкова спешни. Колко бързо трябва да стигне линейката до пациентите ще се определя още с обаждането по телефона, съобщи Нова телевизия.

Здравното министерство е разписало повече от сто страници с по-общи и по-конкретни въпроси, които трябва да помогнат да се определи състоянието и диагнозата на пациента.

Така на практика се въвеждат така наречените кодове. Червен ще е за най-спешните случаи, жълт - за не толкова неотложните и зелен - за неспешните.

Спрямо кодовете линейкте ще трябва да пристигат за между 8 и 120 минути.

Новите правила трябва да влязат в сила във всички спешни центрове от 16 ноември тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    С СИГУРНОСТ ВЕЛИКИЯ ПИАНДУРНЯК В. ШАРКОВ Е ИЗМИСЛИЛ НОВАТА СХЕМА И НЕ ДЪРЖАВАТА ОПРЕДЕЛЯ КОЛКО НЕ СЕ ЧУСТВАШ ДОБРЕ ИЛИ ЗЛЕ ЩОМ СЕ ОБАЖДАШ НА ТЕЛ. 112 ЗНАЧИ ИМАШ ПРОБЛЕМ . ПО ТОЗИ НАЧИН ШАРКОВ И ГЕЛЕВ СИ ВРЪЗВАТ ГАЩИТЕ ЗАЩОТО НЕЕ ИМАЛО ПОВИКВАНЕ И ЛИНЕИКАТА ДА Е ДОШЛА ЗА 8 МИН. КАКТО Е ПО ЗАКОН.НО С ТЕЗИ МАФИОТИ ТОЛКОВА КРАДЪТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО Д-Р ГЕЛЕВ Е КАТО БАНКА КРАДЕ ОТ ЛЕКАРСВА КРАДЕ ОТ СЕРВИЗ ОПЕЛ .ИЗМИСЛЕНИ АВТО ЧАСТИ ГОРИВО НИЩО ЧЕ Е АЛКОХОЛИК И ОТИВА НА РАБОТ В 14 Ч. И ОТНОВО ЗАПОЧВА ЗАПОИ .НО ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН САМО ОНЗИ ДЕТО НИ ОСТАВЯ 20 МИЛ. ЗАЕМ И ПИТА МОСКОВ ДАЛИ Е ПИЛЕ ШАРЕНО .ГОЛЯМ Т....К Г-ЖА ПЕНЧЕВА.
  • 2 Ник

    0 0 Отговор
    До сега лекарите бяха безотговорни, след това решение ще стане още по- страшно! Да не говорим, че ще започват да изнудват още повече пациентите за пари за да ги прехвърлят в категория спешни
    Това е уродливо !