Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 08:25 2 192 0

Как да разпознаем опасните яйца със салмонела?

  • разпознаем-
  • яйца-
  • салмонела

БАБХ изтегля спешно от магазинната мрежа съмнителни полски яйца

Как да разпознаем опасните яйца със салмонела? - 1
Снимка: Нова телевизия

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегля от търговската мрежа яйца от Полша, за които има съмнение, че са заразени със салмонела. 

„Идентифицирани са складовете на едро, в които са доставени полските яйца. Трябва да се уточни, че не всички от тях са със съмнения за салмонела. Съмненията са за яйца, които са от две ферми в Полша”, обясни по Нова телевизия експертът от БАБХ д-р Райна Иванова.

На самите яйца се отпечатва номерът на фермата, в която са произведени. Съмнителните яйца са с печат 3PL30221304.

„Възможно е вече да има консумирани яйца, тъй като има известни количества, които са стигнали до магазинната мрежа. Именно затова веднага уведомихме потребителите да гледат номерата им", обясни още д-р Иванова.

Тя все пак успокои, че хората не трябва да се притесняват, защото има съмнения, но няма категорични доказателства, че има наличие на салмонела в яйцата.  

Симптомите при салмонелоза са висока температура, повръщане и разстройство. Инкубационният период е от два до шест часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА