27 Октомври, 2016 09:28 2 265 1

Фокусът с парите за здраве за 2017 г.

  • пари-
  • здраве-
  • нзок

Няма нито един лев увеличение на бюджета на НЗОК за тази година. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

Тези 160 милиона лв., които се декларират, са разпределени така в бюджета на НЗОК, че идеята за натоварването на извънболничната помощ, за увеличаване на нейната значимост, по този начин за спестяване на средства от скъпоструваща болнична помощ, изобщо не кореспондира с тези идеи. Няма нито един лев увеличение в сравнение с 2016 г. Това посочи д-р Венцислав Грозев. Според него всичко отива в т.нар. "резерв" и никой не знае впоследствие къде отиват парите, сиреч могат да се прехвърлят от параграф в параграф и затова БЛС даде своето предложение за бюджет.

Ние сме го изпратили на всички парламентарно представени партии, на Комисията по здравеопазване, тази по финанси и бюджет към нашето Народно събрание. Смятаме, че това предложение е изключително балансирано и изпълва със съдържание идеята за реформа, посочи председателят на БЛС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухал

    0 0 Отговор
    Кукли на конци не ми се слушат,хора които ги интересуват единствено парите немат место в политиката.Защо позволи факита на КТБ,килко е пребрал,вън