Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 04:30 7 379 2

Хапвайте тиквени семки

  • тиква-
  • семки

Сами по себе си те съдържат цяла аптека полезни вещества и са склад на здравето

В Китай тиквени семки са известни като "император на градината", пише в. "24 часа". За много народи те са символ на здраве и успешна реколта. И това уважение не е само защото от малкото семе може да се отгледа огромен, красив и полезен плод. Само по себе си семето съдържа цяла аптека полезни вещества и е склад на здравето.

Тиквените семки са богати на мазнини, сладки на вкус. Ядката е изключително богата на полезни хранителни вещества: аминокиселини, протеини, минерали, фибри, селен, калий, калций, цинк, желязо, силиций и мед - всичко, което е необходимо, за да се повиши имунитета и за поддържане на здравето на нашия организъм.

С такъв впечатляващ списък от химически елементи, съдържащи се в тиквени семки, не по-малко впечатляващ е в списъка на техните полезни свойства. При редовно консумиране на тиквени семки сърдечния ритъм укрепва и намаляват колебанията на кръвното налягане. Съдържащото се в тях желязо подобряване състава на кръвта, а аминокиселини укрепват кръвоносните съдове. Нормализира се кръвната захар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефко

    0 0 Отговор
    Печени или сурови?

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стефко":

    с бира :)