Тиквата е една от най-полезните храни и няма да е зле, ако е по-често на трапезата ни , а не само покрай празника на Вси Светии - Хелоуин. Според британското издание "Дейли мейл" тя съдържа множество антиоксиданти и витамини, които подпомагат различни органи на тялото, сред които са очите, сърцето и кожата.
Както отбелязва диетоложката Касандра Барнс, тиквата е нискокалорична, но същевременно засищаща, защото е богата на фибри. Именно фибрите помагат за намаляне на нивото на холестерола.
Тя е богата и на бета-каротин, който се преобразува във витамин А, а след това в ретинол, помагайки при различни очни заболявания. В тиквата изобилстват различни витамини, сред които А и С, жизненоважни за укрепването на имунната ни система.
Тиквените семки пък съдържат голямо количество витамин Е, който дори може да ни предпази от някои видове рак, напомня още Барнс.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Иван Милтенски
23:06 31.10.2016