Last news in Fakti

1 Ноември, 2016 01:30 1 522 0

Затвор за хакера на Дженифър Лорънс

  • лорънс-
  • хакер-
  • снимки-
  • видео-
  • затвор
Затвор за хакера на Дженифър Лорънс - 1
Снимка: БТА/АР

Жител на американския щат Пенсилвания може да влезе за 18 месеца в затвора, тъй като е откраднал лични фотографии на няколко лица, в това число и холивудски знаменитости. Сред жертвите са актрисата Дженифър Лорънс, певицата Ариана Гранде и моделът Кейт Ъптън, съобщава Variety.

36-годишният Райън Колинс бе признат за виновен в неправомерен достъп до компютърна информация. Според властите, мъжът хакнал пощенските кутии с помощта на искане за възстановяване на паролата до центъра за обслужване на Apple и Google.

Колинс използвал програмата, чрез която стигнал до цялата информация, изтеглена от Apple iCloud, услуга за съхранение на различно съдържание в интернет. Също така мъжът измамил една от жертвите си и тя сама му дала еротичните снимки. Според прокурора Брус Брандлър, американецът получил най-малко 50 записа в пощенската си кутия. Някои от тях са били на звезди.

Информация, че в САЩ са успели да хакнат снимки на известни личности, се появи още през септември 2014 г. Две години по-късно бе съобщено, че британската полиция е арестувала заподозрян в кражба на фотоси, на които е Кейт Мидълтън и сестра ѝ Пипа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА