Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 15:17 4 969 4

6 типа майки, с които трябва да се сприятелите

  • майки-
  • приятелки-
  • родителство-
  • дете
6 типа майки, с които трябва да се сприятелите - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка жена има нужда от приятелки в живота си, а всяка нова майка трябва да си намери други майки, с които да се сприятели.

Те ще я карат да се смее, ще я насърчават в грижите за детето, ще ѝ дават съвети, ще ѝ правят компания, ще я успокояват и ще ѝ вдъхват увереност в по-трудните дни.

Ето и с какви типове майки ще имате нужда да се сприятелите, след като вие самата се сдобиете с дете:

1. Майката с по-голям опит.

Това е майка, която вече има поне две деца и е малко по-възрастна от вас. Тъй като децата ѝ са по-големи от вашето (но с малка разлика до 1-2 години), тя все още помни нещата, през които преминавате вие самата сега с детето си и може да ви даде безценни съвети.

2. Майката реалист.

Тази майка гледа децата си спокойно, без каквито и да е драми и без да има свръхамбиции и очаквания към своите наследници. Тя ще ви действа доста успокояващо, когато вие самата сте на ръба на силите си или когато се чувствате объркана. Освен това ще ви сваля от облаците с реалистичната си гледна точка за родителството.

3. Позитивната майка.

Наблюдавайки с каква любов и щастие тази майка отглежда децата си, вие самата ще се почувствате по-добре като родител и ще се държите по-мило и всеотдайно към своето дете. Позитивната майка може да ви „зарази“ със своята положителна нагласа към майчинството, а това може да ви бъде доста полезно, особено ако чувствате някаква несигурност или ако се изнервяте често.

4. Свръхспособната майка.

Тази жена работи на пълен работен ден, ходи на фитнес редовно, винаги изглежда перфектно, като току-що излязла от фризьорския салон, а в дома ѝ винаги има сготвена вкусна вечеря. Тази жена успява да се справя във всеки аспект от живота си и да бъде добра майка едновременно. Когато имате нужда от вдъхновение, това е майката, с която трябва да се срещнете на кафе.

5. Майката, която винаги е на разположение.

Трябва да си намерите приятелка майка, която да живее близо до вас и винаги да ви е на разположение, когато имате нужда от приятна компания за разходките в парка с децата. Тази майка може да ви е полезна и като наглежда детето ви/децата ви за някой и друг час, докато вие свършите нещо друго, особено ако нямате гледачка или баба на разположение.

6. Майката, която обича да си играе с децата.

Майката, която се държи като пораснало дете – танцува с децата си, пее песни с тях, кара кънки с тях, реди пъзели, рисува, строи с конструктори и т. н., също може да ви бъде голямо вдъхновение, особено ако вие самата не сте много игрива по природа. Тя не само ще забавлява своите си деца, но и вашето покрай тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашата мама Леля Цецка

    0 0 Отговор
    А за татковците какви майки се препоръчват за сприятеляване?

    Коментиран от #2

  • 2 fuck nazis

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "нашата мама Леля Цецка":

    млади
  • 3 бучахавестинио

    0 0 Отговор
    Какато всяка жена , така и всеки мъж има нужда от "приятелка" в живота си , така примерно аз бих се сприятелил само с един тип майка - тип "МКБЧ"
  • 4 гошо

    0 0 Отговор
    За татковци се препоръчват лекомислени и палави майки!!!!!