6 Ноември, 2016 01:30 1 818 1

Американци "кърпят" асфалта с тоалетна хартия

  • литълтън-
  • колорадо-
  • кърпят-
  • асфалт-
  • тоалетна хартия

Местните специалисти твърдят, че любопитната технология е много ефикасна

Пътните работници в американското градче Литълтън, щата Колорадо, използват нестандартни методи, за да закърпят улиците си. "Денвър поуст" разкрива, че пукнатините на над 120 от улиците там са били уплътнявани с катран и... тоалетна хартия.

Местните специалисти обясняват, че тоалетната хартия била налагана с валяк за боядисване върху прясно налятия катран в процепите. Хартията абсорбира част от него и предотвратява евентуално неприятно полепване по обувките на пешеходците, автомобилни или велосипедни гуми. Тя е биоразградима и се разлага до няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоест

    0 0 Отговор
    Хитро? Браво на американос! А сега нека местните обръчи от фирми на КОЙ покровителствувани и от Винетуу и предните да се поучат как се правят пътища! Понеже тия Лапачи тук тъкмо направят някакъв път и веднага почнат реконструкции, за да налапат парици още.... научете Ганьовските Лапачи, как се правят пътища, а не как се "усвояват" евро и бюджетни средства, плийс! Че поне малко да се оправи тук....