8 Ноември, 2016 09:08 5 261 0

Влезте във форма само за петнадесет минути

  • стегнато дупе-
  • упражнение-
  • ски-
  • клек-
  • фитнес-
  • храни

Упражнението ски клек укрепва, тонизира и повдига

Влезте във форма само за петнадесет минути - 1
Снимка: Shutterstock

Всяка жена иска да изглежда добре и да има стегнато дупе и оформени крака. Не всяка обаче има време да се отбие до фитнес залата. Има и лесен начин да постигнете това.

Упражението ски клек заздравява и тонизира мускулите на долната част на краката и прасците, и повдига дупето, казва фитнес инструкторката Надя Феъуедър.

Инструкции за упражнението:

Застанете с крака, разтворени на ширината на раменете, кръстосайте ръце пред гърдите и приберете корема. Клякайте, като си представяте, че сядате на нисък стол. Придържайте задните си части навън. Опитвайте да повдигнете палците на краката от пода при всеки клек.

Върнете се в изходна позиция. Повторете пет до десет пъти, задръжте 30 секунди при последния клек.

С какво да се храним

Храните, съдържащи средноверижни триглицериди (познати сред спортистите с английската абревиатура МСТ) - наситени мазнини, които помагат на тялото да изгаря калории и подобряват метаболизма - са по-лесноусвоими за храносмилателната система.

Кокосовото масло е най-добрият естествен източник на МСТ, но можете да ги намерите и в пълномаслено непастьоризирано сирене, включително пармезан, както и в органичното безсолно масло.

МСТ се обработват директно от черния дроб и имат способността да променят положително метаболизма на организма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА