10 Ноември, 2016 23:31 2 764 2

Цветя и скорпиони на Венера

  • венера-
  • планета-
  • живот

Сензационното откритие е било обявено по време на научна конференция в София миналия уикенд

Цветя и скорпиони на Венера - 1
Снимка: бТВ

Последните сонди, които са се приземявали на Венера, са открили цветя, гущери, скорпиони, насекоми. Новината, която граничи с фантастиката, обяви проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии.

Сензационното откритие е било обявено по време на научна конференция в София миналия уикенд. Тя е била посветена на контакта с извънземните и на това какво предстои, ако официално бъде осъществен контакт с тях. На форума участвали учени от Канада, Норвегия, Русия, Италия, Унгария и др.

Руските сонди "Венера 12" и "Венера 13" са открили живот на Венера още преди 15-20 години, обясни проф. Филипов.

Той разказа, че на конференцията са били показани неразкривани досега кадри, на които се вижда как животните на Венера се движат изключително бавно. Причината за това вероятно е "смачкващото за хората налягане" от около 10-15 атмосфери. Откритията са шокиращи за учените и защото температурата на Венера е 650 градуса по Целзий.

"Ние не можем да си представим флора и фауна, които живеят при тези темпераури. Това се премълчава, защото ние не можем да си го обясним", каза професорът пред bTV и допълни: "Руснакът показа кадрите. То се вижда как се движи, бавно-бавно... Растения и цветя, които са много странни, защото нашите имат фотосинтеза, тя е свързана със слънчева светлина, а там няма слънчева светлина, защото Венера е обвита с плътна обвивка".

За учените е шокиращо и че цветята имат венчелисчета. "Тоест има нещо, което ги опрашва, там нещо лети от типа на насекоми", каза още проф. Филипов.

Според него през последните години имало тенденция подобни факти да се скриват, защото науката не може да ги обясни. Според него в момента САЩ най-много подкрепят укриването на тази информация, защото по всяка вероятност американците са използвали най-много данни от контактите си с извънземни.

По време на конференцията в София били направени и други сензационни открития. Унгарецът например показал снимки на извънземни в една църква, които приличат на нашите ангели – светещи малки човечета с ореоли около главите.

"И той каза: "Ето откъде са взети прототипите на ангелите в църквите", обясни професор Филипов.

Норвежците пък смятат, че са открили на своя територия портал – район, в който се наблюдават много летящи чинии.

"Има нещо там, но не могат да обяснят какво е. Там има много желязо и мед. От 1982 година норвежкото правителство финансира изследването. В техен университет има дисциплина за изучаване на тази зона", обясни още професорът.

На конференцията в София били показани и документи, свързани с мистериозния случай с падането на двете летящи чинии през 1947 г. в Розуел. Професорът разказа, че станало ясно, че още от самото начало, когато военните са отишли в американския град, са констатирали присъствието на тела, но били били принудени да замаскират всичко и да обяснят, че е паднал балон.

В действителност обаче комисията, която изследвала случая, назначена от тогавашния президент на САЩ Хари Труман, стигнала до заключението, че това били апарати от извънземен произход. Нейни ръководители били не кои да е, а гениалните физици Алберт Айнщайн и Робърт Опенхаймер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    0 0 Отговор
    пии си хапчетата, че днес си пропуснал пак....понятно???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.