Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 19:03 3 253 0

Брускети за неочаквани гости

  • брускети-
  • гости-
  • франзела-
  • чесън-
  • зехтин-
  • домати

Винаги готови за внезапни гости в петък вечер

Родината на брускетата е централна Италия. Препечената със зехтин филийка е прекрасно предястие. Варианти за гарниране има много: с чеснов крем, с яйчена салата, с риба, със сирена, с прошуто, с боб, зеленчуци и други, предлагат в сайта hera.bg.

Класиката обаче си е със зехтин, чесън, домати и тоскански хляб. Този хляб е различен с това, че се приготвя без сол, но може да използвате и франзела. 

6-7 кръгчета от багета или франзела
1 голям домат
скилидка чесън
зехтин 1-2 с.л
2 маслинки
Грана Падано или пармезан

Франзелата нарязвате на кръгчета с дебелина 1,5 см.

В чиния изсипвате зехтина и добавяте нарязания на кръгчета чесън, разбърквате. 
Доматът нарязвате на малки кубчета, маслинките наситнявате.Може да се прибави малко сирене Грана Падано, черен пипер и сол. 

Кръгчетата франзела потапяте в чинията със зехтин и чесън (от двете страни). Нареждате ги в тавичка. Печете във фурна, на около 200 градуса, до зачервяване. Изваждате ги, оставяте да изстинат и отгоре поставяте от доматената смес. Ако желаете, добавете ароматни подправки, например пресен босилек или суха мащерка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА