15 Ноември, 2016 04:16 1 227 0

Мъжете с татуировки са по-привлекателни 

  • татуировки

Мъжете с татуировки са по-привлекателни за жените, пише британският в. "Дейли стар". 

Според авторите на изследване, публикувано в сп. "Personality and Individual Differences", дамите гледат на татуировките по тялото на противоположния пол като свидетелство за мъжественост, агресия, господство и по-добро здраве. 

"Жените възприемат татуираните мъже като по-ценни партньори с потенциално по-добро здраве и по-висок социален статут", пишат изследователите. 

Авторите на проучването са установили също, че татуировките помагат на притежателите си да "сплашват" потенциалните съперници за женското сърце, тъй като се смятат за признак и на физическо превъзходство.

Боди артът се радва на нарастваща популярност във Великобритания. Един на петима поданици на Нейно Величество и една трета от младите възрастни в страната имат поне една татуировка.

Интересът се подхранва от знаменитости като бившата футболна звезда Дейвид Бекъм, който редовно демонстрира своите.

Татуировките обаче не са "резервирани" само за по-младите знаменитости. Наскоро британската филмова легенда Джуди Денч си подари татус за 81-ия рожден ден. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА