16 Ноември, 2016 00:30 42 643 19

Неустоими сигнали за флирт

  • флиртуване-
  • флирт-
  • сигнал-
  • езика на тялото-
  • мигане
Неустоими сигнали за флирт - 1
Снимка: Shutterstock

Много експерти по езика на тялото са достигнали до извода, че минимум четири сходни сигнала, показващи едно и също нещо трябва да се разпознаят, преди да се правят заключения. Това се нарича Правилото на четворката, пише сайтът sanovnik.bg.

Триъгълникът на флирта:

Когато гледаме хора, които не познаваме добре, очите ни правят зиг-заг движение. Те гледат едното, после другото око, началото на носа - под формата триъгълник. Ако това са приятели, погледа пада под нивото на очите. Този триъгълник става по-голям и се разширява в долната част, когато флиртуването е започнало. С увеличаване интензивността на флирта, интензитета на движението от око към око също се увеличава. Повече време се отделя и на гледане на устните. Ако устата се гледа докато тече разговор, това е много съблазнително. Това е все едно единият от участниците в разговора да си представя какво би било, ако целуне другия.

Мигане:

Когато видим някой, когото харесваме, зеницата на окото се увеличава, както и честотата на мигане. За да създадете добра хармония, увеличете честотата на мигането - това ще доведе до увеличаване на честотата на мигането при другия човек също, което ще се отрази на силата на привличането между двамата.

Посочване:

Има тенденция да се насочваме физически към хората, от които се интересуваме. Когато някой е привлекателен, подсъзнателно дланите, ръцете, краката и пръстите ни се насочват към него.

Повдигане на веждата:

Когато сме привлечени от някого, повдигаме веждите си. Ако и той е привлечен, неговите вежди също са повдигнати. Мнозина експерти са на мнение, че това е най-големият невербален знак за поздрав между хората.

Отразяване:

Това означава, че е от значение да повтаряме поведението на другия човек, с когото говорим. Ако той се навежда към вас, за да говорите, трябва и вие да се наклоните. Когато той се връща обратно, за да отпие от питието си и ви гледа в очите, то и вие трябва да направите същото. Основният принцип на отразяването е, че всеки човек обича другите, които са като него. Когато някой прави каквото и ние правим, имаме чувството, че сме на същото ниво и в същото настроение.

Седенето със скръстени ръце по принцип се възприема за отбранителен жест. Огледайте се за подобни знаци в поведението. Ако ръцете са скръстени и устните са присвити неодобрително, това означава, че човекът е в отбранителна позиция.

Ако една жена често кръстосва краката си и ги полюшва, това се възприема за сексуално движение. Най-доброто движение е, когато краката са отворени.

Добре поддържаните дълги пръсти и лакирани нокти са силни еротични знаци.

Ако зеницата се разшири, това означава, че човека харесва другия човек.

Ако една жена подпира брадичката си с ръка и очите й изглеждат замислени, това не е знак, че тя е впечатлена от външния вид.

Усмивка трябва да бъде достатъчно широка, така че поне предните зъби да се разкриват. В противен случай, може да бъде фалшива или усмивка от учтивост.

Когато една жена навлажнява често устните си, това е сексуален знак, освен ако няма херпес.

Бързо движение на миглите е знак, с който жената показва, че е на разположение на мъжа.

Жена, която се грижи с много внимание за косата си показва, че има много енергия. Тази, която подрежда косата си, се опитва да привлече мъжкото внимание върху себе си. Бързи и нервни движения показват неудобство или нетърпение.

Докосването на ръба на чашата с пръсти е сексуален знак според фройдистките психолози. Елегантно и милващо движение е знак за действително спокойствие, самоконтрол и очакване. Почукване в ритъм по стъклото на чашата е признак на нетърпение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дасsad

    3 0 Отговор
    Неочаквано добра статия, доста се посмях на "Когато една жена навлажнява често устните си, това е сексуален знак,... освен ако няма херпес :D
  • 2 Коко

    2 0 Отговор
    И аз се смях от сърце. Явно тази статия е написана от човек, който много иска да бъде експерт в тази област, но за съжаление не е.
  • 3 Танас

    3 1 Отговор
    Като чета...се замислих - имам едно предложение към Венито Маринова . Преди време , колегата и Росен пускаше всяка сутрин рубрика с красиви / и не до там красиви / жени... и се заформи една ЕКСПЕРТНА група от съфорумци , която даваше абсолютно компетентно мнение , та....Вени , използвай опита на Роската и ...резултатите сами ще дойдат! Лек и успешен ден !
  • 4 бббббб

    2 1 Отговор
    Вени ти какви сигнали ползваш?
  • 5 mmmm

    4 3 Отговор
    Аз ще ви кажа
    ... най-сигурния признак, че една жена те харесва е ако те гледа в очите ... докато ти прави фелацио
    :D :D :D
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зов за помощ

    2 2 Отговор
    Да помогнем на Елена розберг да се самоубие и освободи ефира от простотията си .Заедно с Буги да се скрият откъдето са изпълзяли.

    Коментиран от #13

  • 8 Валери Марковски

    6 4 Отговор
    Кел файда сигналите за флирт,
    като повечето български жени са бедни,
    недокъпани, над 60% не си мият зъбите,
    с евтини к..8енски дрехи от Илиянци или от всичко по Лев,
    целящи "въпреки всичко" "да се уредят", "за пачката".
    Пък насреща няма какво да дадат.
    Повечето са кръгла нула в секса, без никаква сексуална куплтура.
    Не знаят и не правят нищо в леглото, лежат като умрели китове.
    Една св..ка не знаят как да направят, а имат очаквания да "захапеш".

    Жалка картинка, както е впрочем Държавата ни. Измъчени жени, измъчени съпруги с бръчки от грижи и евтина храна, безпаричие, самочувствие без покритие, безмозъчност, ниска образованост, нулева езикова култура.

    Съвременната българска жена не може да напише един имейл без 8-9 грешки, нито е прочела нещо повече от Фейсбукът си за Деня. Дори, ако я попиташ, тя не знае какво е прочела.

    Флирт с жена от България в повечето случаи е синоним беден упадък и доста загоряло (изпуснато от мъжа) субективно състояние.

    Аз не съм виждал нито една българска жена (дори с много добри финанси), която да е обезкосмила правилно и "като хората" краката си, 17-ти век е все още значим за нея.
    Българската жена винаги си слага тежки парфюми, защото не се къпе (работи на поне 2-3 места, след това прави секс на поне 2-3 места) и няма време. А и според мен пести вода, както повечето съграждани в Страната.

    Поздрави на аудиторията.

    Коментиран от #10, #12, #15, #16

  • 9 байj койj

    3 1 Отговор
    Съгласен съм! Малко си суров, но си прав за всичко. За съжаление:(
  • 10 Танас

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Валери Марковски":

    Така е брат ,нали знаеш поговорката - когато гладът почука на вратата, любовта бяга през прозореца !
  • 11 Българин

    2 1 Отговор
    до тук най смисления коментар е на Валери Марковски
  • 12 Пикачу

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Валери Марковски":

    ...Ахх, Вени, сега жените ни ще станат още по-алчни, себични и недашни (
  • 13 fuck nazis

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Зов за помощ":

    Какво общо има между Елена Розберг и Буги със статията.Като не ти харесва не слушай Z ROCK !
  • 14 taka e brat

    1 1 Отговор
    да да поведението на жената е най-добро когато застава с отворени крака....... добре го каза човека от статията.

    колегата от пост НОМЕР-8 ...... малко не учтиво се изказва ; но казва много точни неща---------
  • 15 кроко

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Валери Марковски":

    В този ред на мисли, реципрочното може да се каже и за мъжете. Да не мислиш че на читавите жени им харесват гейчета, дето си бръснат цялото тяло, изглеждат и се държат като шутове и т.н.

    Колкото до флиртовете, винаги си личи когато един човек искрено проявява интерес към друг човек. Това са само някакви по-общовалидни признаци, които не винаги са налице, много зависи от ситуцията и т.н. но мен ме дразни че някои не могат две думи да вържат, а очакват да им сваляш взезди.
  • 16 фонзи

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Валери Марковски":

    Евала брато голям си - всичко е вярно
  • 17 do mmmm

    4 0 Отговор
    interesno,a ako ne te gleda v ochite,kvo ti misli ?
  • 18 small

    2 0 Отговор
    сигурен признак за привличане е спотанната ерекция. добре че имам малък пенис и не си личи през банския че е еректирал,става с големината на нормален отпуснат и не ме издава.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.