Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 09:06 3 701 0

Правете тази маска за коса всяка неделя

  • маска за коса-
  • растеж-
  • дълга коса-
  • трикове-
  • тривитаминол

Ето какво можете да правите всяка неделя и да се радвате на дълга коса

Най-популярната маска за стимулиране растежа и гъстотата на косата и още полезни трикове научаваме от сайта vesti.bg.

Всяка жена си мечтае за дълга и здрава коса, но често в желанието да бъде дълга, тя не е здрава, а ако искаме да е здрава – трябва да се лишим от дължината ѝ.

Има обаче полезни трикове, които да следваме и да се радваме на изумителна грива. Сред тях са:

1. Подстригвайте я на всеки 3 месеца, a понякога и по-често, защото не е от толкова голямо значение дължината, а здравината на косата. Не се фокусирайте толкова върху загубата на онези 2 сантиметра дължина на косата, защото често липсата им е почти незабележима, но ако пък ги има и са сухи и изпръхнали – ще се заплитат и ще ви дразнят.

2. Един трик докато миете косата си, е да я намокрите и първо да използвате балсам по краищата ѝ, след това шампоан и накрая отново балсам. Докато е с балсам втория път, я разресвайте нежно и внимателно с много едър гребен за коса, за да не ви се налага да се борите на по-късен етап със сплетени кичури и да я накъсвате и скубете.

3. Избягвайте до колкото можете постоянното третиране на косата със сешоар, преса за коса и маша. Освен това използвайте козметика, която предпазва косъма от термичната обработка и щади допълнително косата ви. И не забравяйте - никога не сушете косата си на най-горещата струя, нито пък я изправяйте или къдрите на най-високите градуси на уреда.

4. Доколкото можете избягвайте тупирането за постигане на обем в косите, защото това уврежда косъма.

А ето я и най-популярната маска за стимулиране растежа и гъстотата на косата, която действа и можете да си правите всяка неделя:

Смесете в купа:
- 2 с.л. тривитаминол. Купува се от всяка ветеринарна аптека, това не е нищо повече от комбинация от витамините А, Е и D3, които укрепват косата.
- 2 с. л. кисело мляко, което също подхранва косъма.
- 1 с.л. водка, ракия, уиски или друг концентриран алкохол (без бира) – алкохолът загрява скалпа, което позволява кожата да поеме по-добре от маската и всички съставки да проникнат добре в корените на косата.
- 1 с.л. хума – хумата прави косата ни жизнена и здрава.
- 1 жълтък – в яйчния жълтък се съдържат много витамини и полезни вещества, които влияят добре на косата, подхранват я, помагат й да се възстанови след поражения от слънцето или химически препарати. Най-ценен е витамин B3, който регулира скоростта, с която расте косата.
- 1 с.л. пчелен мед – пчелният мед е с всепризнати ползотворни качества за организма ни, а косата ни става много мека и здрава благодарение на него.

Разбъркайте съставките и нанесете в корените на косата внимателно, равномерно, а след това масажирайте скалпа с пръсти 5-10 минути. Бихте могли да увиете косата си с найлонова шапчица и кърпа, за да се затопли кожата хубаво и така маската ще проникне много добре в корените на косата. Останете с маската за час и отмийте с хладка вода и шампоан.

Ако редовно правите всичките тези трикове срещу накъсване на косата, което всъщност я прави нездрава и по-къса, в комбинация с правене на тази маска на всеки 2 седмици, косата ви ще бъде много по-дълга, красива и здрава с почти никакви усилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА