20 Ноември, 2016 00:15 1 645 0

Граждани пречат на "Мис Национален отбор"

  • граждани-
  • конкурс-
  • скандал-
  • мис национален отбор-
  • бнт-
  • финала-
  • магдалена георгиева

Грандиозен скандал се заформя само броени дни преди финалът на популярния конкурс за "Мис Национален отбор" на 20 ноември в Русе.

БНТ едностранно реши да свали от ефира си излъчването на събитието, като се оправда с "писмо от група граждани", които не били съгласни с провеждането му. Новината в 12 без 5 изненада организаторите, които ще претърпят финансови загуби. Реакцията от тяхна страна беше мигновена.

Създадателят на конкурса и основен двигател за провеждането му Магдалена Георгиева излезе с открито писмо във връзка със създалата се ситуация:

"Във връзка с писмото от група граждани до БНТ, е взето решение конкурсът „Мис Национален Отбор“ да не се излъчва“

В тази връзка искаме да заявим следното:

Конкурсът „Мис Национален Отбор“ е създаден през 2012-а година и изданието му през 2016-а по никакъв начин не се различава от двете изминали издания, излъчили талисмани на Националните ни отбори по футбол, баскетбол и волейбол.

Нещо повече, това е конкурс имащ за цел да издигне и представи красивата българка, а не както се твърди в писмото, да я унизи. Мис Национален отбор е конкурс, който комуникира спорта пред младите по нов начин. Освен това една от нашите победителки ще има шанса да представи България на престижния конкурс „Мис Вселена“.

През всички тези години сме имали подкрепата на спорта в лицето на хора като: рекордьорката в дисциплината скок на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, бившият министър на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, бронзовият медалист от САЩ 94-а Цанко Цветанов, волейболистът Евгени Иванов – пушката, волейболистът Владимир Николов, играчът от националния отбор по баскетбол Чавдар Костов, треньорът по баскетбол Росен Барчовски, селекционерът на Националния отбор по волейбол Пламен Константионв, спортната легента Йордан Йовчев, бившият капитан на футболен клуб „Левски“ Христо Йовов, волейболният ас Любо Ганев и много други.

Подкрепата на тези имена през годините показва само, че има изградено доверие в нашия конкурс, защото това са хора, които не подкрепят всеки и всичко. За нас е чест,  че те вярват в нас. Изненадани сме, че само дни преди големия ни финал в Русе към нас се извършва подобна атака и се прави опит да бъде спряно излъчването на финалния етап от избора на талисманите на националните отбори. Подобен ход е не само свързан със сериозни финансови загуби за органзаторите, но и удар по български продукт, създаден в България, защото „Мис Национален отбор“ е не само кауза, но и роден продукт измислен и създаден тук, а не внесен отвън. И не на последно място удар и по самия спорт. Конкурсът се провежда обикновено като високачествена телевизионна продукция за разлика от всички други.

Искрено съжалявам, че дългогодишния основен партньор взе едностранно решение за свалянето на излъчването на конкурс-спектакъла Мис Национален отбор 2016 от ефира на БНТ 1 3 дни преди реализирането му на голяма сцена в Булстрад Арена - Русе.

Освен организаторите разочаровани ще бъдат и над 2500 души от цяла България, които се очакваше да гледат шоуто на живо.

С уваженние,

Магдалина Георгиева
Създател на „Мис Национален Отбор“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА