Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 02:29 2 271 4

Втори сме по смъртност на планетата

  • смъртност

Това сочат данните на ЦРУ за 2016 г.

България е втора по смъртност в света, изпреварвана само от южноафриканското Кралство Лесото. Това сочат данните на ЦРУ за 2016 г., показа справка на в. „Труд“ в Световната книга на фактите на американската агенция.

Страната ни продължава стабилно да се движи към върха на отрицателната класация, като се изкачва с още едно място след миналата година, когато бе обявена за трета в света по този показател. Според обновената американска статистиката за 272 държави у нас на 1000 души умират 14,5. Година назад цифрата е била 14,44. При първенеца Лесото също има ръст – от 14,89 за 2015 до 14,9 за 2016-а. Третото място е за Литва, а четвъртото е за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    4 0 Отговор
    А бе ше се мре,то се е видЕло!!!!!
  • 2 ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО

    4 0 Отговор
    ТВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ЕС И НАТО.
  • 3 Говедара

    2 2 Отговор
    Слави Т ще пее и ще скимти и така ще ни направи деня по благ, Сиромахов ще ни съветва какво да правиме, а ония мустака е най-мъдрият - него ная ще слушате
  • 4 Васичка Атанасова

    2 1 Отговор
    ТРАГЕДИЯТА Е МНОГО ГОЛЯМА ТУКА
    ПЪЛНА РАЗРУХА