Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 09:32 2 779 0

Рецепта за щастлив брак

  • брак-
  • семейство-
  • щастие

Не звучи никак романтично, но Прю Лийт и съпругът й твърдят, че са намерили рецептата за успешен брак - живеят в отделни къщи, научаваме от dailymail.co.uk.

Двамата са се срещнали преди повече от пет години, но сключват брак миналия месец.

Лийт, 76-годишна, споделя, че са направили уговорка да продължат да живеят в отделни къщи, както преди брака, за да могат да се наслаждават на приятните страни на връзката им, без да се товарят с отговорности и домашни задължения.

"Той е фантастичен колекционер на книги и не само, това, което аз бих нарекла боклуци, за него са прекрасни сувенири и фантастични картини. Аз обичам реда и чистотата. На мен не ми трябват всичките му вещи вкъщи, на него пък не му е нужно моето чистене.”

Затова мъжът, който тя описва като забавен, щедър, начетен, интересен и много привлекателен, й идва на гости, след това се прибира в собствената си къща.

"Това е просто идеално. Имам си мъж, но не ми се налага да се грижа за неговите вещи, да му пера и гладя дрехите".

Тя се запознава с новия си съпруг, след смъртта на първия, с когото има 38 години брак, на парти у общ приятел. Свързва ги общата им страст към пътешествията, добрата храна и книгите.

"Ние просто искаме да бъде семейство. Сключването на брак означава щастие и ангажимент, обещание да бъдем заедно в добро и зло, в здраве и болест, в богатство и бедност, докато смъртта ни раздели, както сме гледали във всички глуповати романтични филми ," обяснява госпожа Лийт.

Тенденцията „да живеят разделени заедно” се среща все по-често през последните години, сочат проучвания във Великобритания.

Тим Бъртън и Хелена Бонъм Картър са звездна двойка, която беше избрала този начин на семеен живот, преди да се разделят през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА