29 Ноември, 2016 13:00 20 577 2

Домашно филе Елена

  • домашна-
  • пастърма-
  • филе-
  • рибици-
  • бонфиле

Приготвянето на домашна пастърма не е толкова сложно, а ще ви осигури истинско мезе, обработено само със сол и подправки, без консерванти. Изпробвайте тази рецепта от receptite.com:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

- свински или телешки рибици, бонфиле

- 1 кг морска сол

- чесън

- черен пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)

- 20-50 мл оцет

- вода (колкото да покрие месата)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибиците, бонфилето, се почистват добре от мазнината и се подравняват.
Слагат се в съд и се посоляват обилно, покриват се щедро със сол. Държат се така 24 часа.
След това се измиват и се слагат за час - час и половина във вода с оцет в количество колкото да покрие месата.
След това се измиват и се слагат на проветриво.
След един час се намазват обилно със счукан чесън. Смесват се черен пипер, червен пипер и чубрица (и други подправки, ако искате) в торбичка (съотношението е на вкус) и се раздрусва да се смесят хубаво. След това се изсипват върху вестник и парчетата месо се овалват в подправките, след което се изтръскват да падне ненужното.
Прави се дупка на филето и се прекарва връвчица през него, след това се закача на проветриво и сигурно (от котки и други животни) място.

След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепе

    5 0 Отговор
    Тази рецепта няма НИЩО ОБЩО с филе Елена.
  • 2 fuck nazis

    6 0 Отговор
    Това е моме Венелина рецепта за сланина !