1 Декември, 2016 15:17 2 277 0

Зла мащеха или втора майка - въпрос на отношение

  • разведена-
  • мащеха-
  • майка-
  • родители-
  • деца

Въздействащо послание от една разведена жена

"Обичай повече, мрази по-малко" – това е идеята, която Одри Никол, разведена майка, иска да предаде не само на обкръжението си, но и на света. А за да достигне до повече хора житейската ѝ философия, тя я споделя във фейсбук група, надявайки се думите ѝ да помогнат на мнозина да намерят щастие и душевен мир. Одри съзнава, че темата, която коментира, е общозначима, но не предполага в каква сензация ще се превърне нейното откровение, пише woman.hotnews.bg.


"Това съм аз и дъщеря ми Райли Грейс, а това е тя с приятелката на баща си. Тяхната връзка е най-сладкото нещо на света. Силно благодарна съм на тази жена, защото, когато дъщеря ми е при баща си, тя я храни, купува ѝ подаръци и най-вече – грижи се за нея като за свое дете. Не разбирам защо има майки, които се държат толкова враждебно към новата жена, защо толкова ревнуват от нея. Не се ли замислят колко ѝ е трудно на нея, не е лесно да отглеждаш дете, което не е твое. Затова когато имате насреща някой, който полага старание, не го отблъсквайте. Защото той не се нуждае от цялата тази драма и просто ще си тръгне, а на негово място е възможно да се появи някоя наистина зла мащеха. Има такива, познавам такива. Лично аз нямам проблем детето ми да има две майки, защото колкото повече хора я обичат, толкова по-щастлива съм аз. Никога не бих се държала враждебно с човек, който се грижи за детето ми. Истината е, че съм изключително благодарна на тази жена. Дами, пораснете и се фокусирайте върху това да бъдете добри майки. Обичайте повече, мразете по-малко."

Писмото на Одри бързо се разпространи из интернет и хиляди подкрепиха философията на младата жена, споделяйки и свои лични истории.

"Майка ми и доведената ми майка, както и баща ми и доведеният ми баща винаги са имали много добри отношения. Баща ми дори изпрати картичка на втория ми татко за деня на бащата, за да му благодари, че винаги се е грижил за мен толкова добре. Доброто отношение помежду им спомогна за това да имам щастливо детство, затова съм сигурна, че и дъщеря ти ще оцени нагласата ти към втората ѝ майка", гласи един от въпросните коментари.

"Майка ми изведе втората ми майка на обяд, когато отношенията между нея и баща ми станаха сериозни. Истината е, че те си станаха наистина близки и дори четиримата сме ходили на почивка заедно", разкрива друга.

"В нашето семейство ние не ѝ казваме мащеха, а бонус майка. С дъщеря ми наистина обичаме тази жена и въпреки че тя вече не е женена за бившия ми, ние все още сме близки и тя все още се интересува от живота на детето ми. Моят втори съпруг пък е бонус таткото на момиченцето ми", разкрива друг фейсбук потребител, коментирал поста на Одри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА