Last news in Fakti

2 Декември, 2016 09:18 1 396 0

Поканете врага си на обяд

  • ted-
  • елизабет лесър-
  • общуване-
  • диалог

Във въздуха се усеща едно гневно напрежение и разногласие, които заплашват нормалното ни общуване, всеки иска да докаже, че той е прав, да убеди другия в собствените си виждания, да покаже, че той знае всичко.

В тази лекция на TED Елизабет Лесър говори за двете страни на човешката природа – нарича ги "мистика" и "воина", които олицетворяват начина, по който се отнасяме един към друг. Тя споделя един прост начин да се започне истински диалог - като отидете на обяд с някой, който не е съгласен с вас, и му зададете три въпроса, за да разберете какво е наистина в сърцето му.

Елизабет Лесър помага на хората да преобразят живота си след като изчистят болката, несгодите и безбройните житейски проблеми, отърсят се претенциите и тесногръдието си, и започнат да общуват истински.

И завършва с думите на поета Руми: "Отвъд идеите за грешно и правилно има поле. Ще се видим там."

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, който се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА