Last news in Fakti

2 Декември, 2016 19:17 1 744 2

Москов обяви обществена поръчка за 1,2 млрд. лв.

  • москов-
  • поръчка-
  • лекарства-
  • търг
Москов обяви обществена поръчка за 1,2 млрд. лв. - 1

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви обществена поръчка за лекарства за сумата 1,2 млрд. лв.

Това става ясно от съобщение на ведомството. Поръчката е за доставки за 2 години за около 800 позиции.

Става дума за т.нар. електронен търг за медикаменти, който цели общи поръчки за нужните медикаменти за всички болници, а идеята е така да се постигнат по-ниски цени.

Идеята на МЗ е при поръчка в толкова голям обем да се намалят цените, на които се доставят препаратите. В електронната платформа на търга ще се качват обявените нужни количества. След това търговците на лекарства ще наддават, но с по-ниски цени, тъй като всеки ще вижда офертите на другите. След няколко дни МЗ ще сключва рамково споразумение с двете фирми, предложили най-ниските цени. После всяка болница ще прави свои поръчки от тези двама дистрибутори за въпросната позиция, но вече за конкретни количества и срокове. Цените ще се плащат от болниците.

В момента всяка болница сама прави търгове за всички медикаменти, които осигурява. Новата схема до известна степен повтаря централизираната система отпреди години, когато МЗ правеше търгове и доставяше на болниците. Тогава постоянно имаше липси на лекарства. Предполага се, че по-гъвкавият вариант сега няма да доведе до толкова драстични ситуации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТИКВОЧА

    2 1 Отговор
    ПРАВИЛНО КОМИСИОНИТЕ ТРЯБНА ДА ГИ ЛАПАТ ТОЧНИТЕ ХОРА И ОТ ТАМ ПО ПЪТЕЧКАТА ТА ЧАК ДО БОЙКО БОРИСОВ ТАМ СВЪРШВА ВЪРХЪТ .