Това е едно класическо шведско ястие, което за пръв път е сервирано през далечната 1850 г. в хотел "Вит" в гр. Калмар и е наречено на своята авторка Анна Мария Линдстрьом. Между другото това рядко се случва. Обикновено ястията носят имената на известните личности, които са ги похапвали, а не на тези, които са ги измислили. Ето и рецептата за това лесно и ефектно ястие, която предлага сп. "Меню":
Необходими продукти за 4 порции
450 г фино скълцано или мляно телешко месо
4 жълтъка
4 с. л. сметана
1 малък сварен картоф, нарязан на малки кубчета
3 с. л. мариновано или сварено червено цвекло, нарязано на фини кубчета
2 с. л. настърган лук
1 с. л. каперси, или нарязани кисели краставички
бял пипер на вкус
4 с. л. масло за пържене
За гарниране:
пържени картофи
4 яйца на очи
Начин на приготвяне
Смесват се месото с жълтъците, картофите, каперсите, цвеклото и лукът. Прибавя се сметаната.
Оформят се 4 хубави големи кюфтета - бургери. Пържат се от двете страни, докато почервенеят. Не бива да се препържват. Вътре трябва да останат леко розови.
Сервират се с пържени картофи, препечени филийки и яйца.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Г(Е)РОБ
17:16 09.12.2016