12 Декември, 2016 10:00 4 217 2

Кои "фейсбук приятели" да разкарате веднага

  • фейсбук-
  • приятели-
  • типове-
  • ънфренд

Човек е принуден ежедневно да общува с прости хора, които му изпиват живота и му съсипват психиката.

"Но какъв е този хейт, стигаааа", "То сега е много кууул да бъдеш хейтър" - познайте кой ще каже това. Да, точно така. Същото зло, което ви смуче от енергията с простотията си. Но да продължим по същество...

Ясно е - колкото и да подбирате контактите си и да обичате ближния си, няма как да се движите в социална среда и да няма поне по един супер тъпак дневно, който да ви накара да се запитате: "Защо, беее, защоооо, защо, беееее, ЗАЩО?!?!?!?!"

А ако сме безсилни пред това с кого ще ни сблъска съдбата на светофара, то поне имаме силата да контролираме с кого си дружим онлайн.

Казват, че не било добре да се обграждаш само с единомислещи в социалната мрежа, защото така си изграждаш илюзорна представа за действителността, според която всички останали споделят мнението ти и го харесват. От което пък ставаш нетолерантен към различните от теб и т.н.

Но имайки предвид суровостта на живота, загатната в по-горните редове, човек има пълното право да се опита да съхрани поне зрънце душевно равновесие, спазвайки определена хигиена в поддържането на своите фейсбук приятелства.

Злото има свойството да придобива различни форми, така че да не бъде лесно разпознаваемо. И все пак простотията е универсална. Човек е еднакво прост и в София, и в Ню Йорк и на Луната, и в Злокучене.

Ето типовете хора, които webcafe.bg съветва веднага да премахнете от фейсбук списъка си с приятели.

Кралят на драмата - този човек занимава широката общественост с личните си емоции. Вярва дълбоко, че само той изживява някакви неща и много иска да ги споделя в мрежата под формата на статуси от типа на: "Когато си сам като куче, тогава разбираш кои са ти приятели" или "Отивам си хора, не мога повече". Да, отиваш си. Поне от моя списък с приятели. Сега. Чао. Весело.

Не знам си кой от началното училище, дето даже нямаше да си спомняш как се казва, ако не му пише името във фейсбук.

Хора, които нон-стоп публикуват снимка на кучетата и/или бебетата си.

Хора, които споделят публикации със заглавия, включващи някоя от следните думи: "СЕНЗАЦИЯ", "СКАНДАЛНО", "ПОТРЕС", "БОМБА", "ШОК" и "ИЗВЪНРЕДНО".

Някой, който не познаваш, но неясно как и защо ти е "приятел".

Онзи, който никога нищо не ти лайква или коментира. Той ти е приятел от 2 години, но НИКОГА не е коментирал, харесвал или реагирал на нещо, което си публикувал ти (снимки от сватбата ти, снимки от пътешествието ти до Чили, снимки на това колко си секси) до вчера.

Но... вчера, когато някой те изхейти онлайн, вечно пасивният ти приятел в сянка ИЗВЕДНЪЖ се активизира сякаш от отвъдното и му ЛАЙКНА коментара.

Изчезвай зло! Вън! Ънфренд за теб веднага!

Най-щастливият човек на света. Той/тя непрекъснато се чувства фантастично и изумително, благодарен е на съдбата за всичко, всеки ден е на върха на щастието, било то заради годежен пръстен или заради чушки с ориз.

Чудиш се от толкова блаженство кога намира време да ги пише тия статуси, ама явно не е проблем. У лево! Айдеееее.

Самоцелно заядливият. Това е онзи, който никога няма да е съгласен с теб, независимо дали става дума за Доналд Тръмп или претакане на зеле. Говорим за принципи, не за позиции.

Странната лелка, която много те харесва и затова ти коментира на шльокавица под всеки пост. Освен това ти публикува картички със зайчета, на които пише "Имай усмихнат ден!" без повод на стената, защото все още не знае как да ползва фейсбук...

Хора, които даряват 5 лева за някаква кауза и държат това да се знае.Пример: Някой е публикувал банкова сметка за събиране на средства за някакво болно дете на стената си. Отдолу въпросното лице X коментира: "АЗ ДАРИХ, УСПЕХ!!!!" Да, бате, ако не го беше подчертал, тия пари нямаше да стигнат целта, сто процента.

Хора, които се кефят на Динко от Ямбол.

Радинчето, приятелка на бившия ти, която винаги "много те е харесвала." Да си жива и здрава, Радинче. Изчезни на мига."

Фенове на конспирацията. Те са ясни: за тях отричането на кемтрейлс е просто поредният опит да се скрие истината от обикновения човек, но понеже "масираната атака срещу България" е предсказана още от Ванга, в крайна сметка тяхната фейсбук активност се свежда единствено до просветителска роля.

С надеждата, че все още са останали хора, недокостнати от юдо-масонството и достатъчно будни, за да разчитат илюминатските знаци, те ще ви занимават, докато третото ви око наистина не се отвори и не прогледнете за реалността. А тя е: Вън! Вън! Вън от френд-листата!

Небивалият сваляч/отчаяно влюбената. Става дума за човек, който ти пише несвързани съобщения в 3 през нощта, обикновено отнесени към това колко страхотен човек си, наистина...

Всеки, който си позволи да качи снимка с теб от пиянска вечер от дебелия ти период.

Хора, които нонстоп участват в каузи. Говорим за неща от типа на "шерни снимка на цвете, за да спасим африканците от гладна смърт." WTF?

Всъщност, списъкът може да продължи до безкрай. Със сигурност имате идеи. Важно е да ги приложите на практика. В името на позитивното светло бъдеще. Сега.

Или просто споделете нещо подобно на стената си и те ще ви ънфренднат сами...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Непознат

    3 0 Отговор
    ... и накрая ти остават 10 човека в профила :))))
  • 2 ХойБай

    3 0 Отговор
    Всичките разкарайте - ще спечелете много време и нерви за себе си и хората около вас! Само пресметнете колко часове губите на ден, седмица, месец и ще ви светне!!!