Last news in Fakti

14 Декември, 2016 16:08 2 924 1

Транспортираха с хеликоптер мъж в кома

  • транспортираха-
  • хеликоптер-
  • мъж-
  • кома
Транспортираха с хеликоптер мъж в кома - 1

Въздушният екип на застраховка „Активна грижа“ транспортира днес мъж с тежък инсулт до столичната болница „Света Ана“. В сряда преди обяд, близки на 55-годишният Аджар Узун потърсиха за съдействие „Лев Инс“ на спешния телефон на застраховката - 0800 10 200 с молба болният да бъде превозен с въздушната линейка от болницата в Гоце Делчев до столицата.

Мъжът е изпаднал в кома, в следствие на хеморагичен инсулт. Тежкото му състояние наложи бързото му транспортиране до София, където има необходимата апаратура и квалифицирани лекари, които да положат най-добрите грижи за Узун.

Заедно с пилотите от летището във „Враждебна“ в хеликоптера се качи и реаниматор от „Пирогов“, който придружи Аджур по пътя към столицата.

Малко по-късно хеликоптерът с пациента на борда се приземи на специалната площадка в болница Св. Анна, където вече го очакваше екип от специалисти, за да продължат със животоспасяващите действия.

Мъжът в критично състояние е общинският съветник от ДПС – Гърмен. Аджар Узун е от село Дебрен, съобщи struma.bg.

Припомняме, че в началото на юли 2015 г., с хеликоптера на „Активна грижа“, който е оборудван с нужната медицинска техника, бе спасен 54-годишният работник от Гоце Делчев Али Папучи. Той пострада тежко при трудова злополука в завод за пластмасови изделия и животът му бе в опасност. Тогава Папучи бе транспортиран с въздушната линейка до Института за спешна помощ „Пирогов“, където положиха необходимите грижи за него.

Днес мъжът се възстановява успешно и се радва на семейството си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Аджар Узун - какво хубаво звучно българско име.