22 Декември, 2016 17:18 1 290 1

Бум на хепатит в Бургаско, пикът на болестта ще е догодина

  • бум-
  • хепатит-
  • бургаско-
  • пик-
  • болест-
  • догодина

Пик на вирусен хепатит А се очаква в Бургаско през следващата година, коментираха за Gramofona.com от Регионалната здравна инспекция. В момента се наблюдава завишение на случаите в областта.

Само за два месеца регистрираните пациенти с хепатит А в региона са над 80. "Заболяването е с есенно-зимно преобладаване и циклични подеми на епидемичния процес през 3 до 5 години. В момента в Бургаска област има повишена заболяемост от хепатит А, но през 2017 г. се очаква пика на инфекцията", обясниха здравните инспектори.

За огнище на вирусен хепатит обаче не може да се говори. Случаите са регистрирани в 8 от общините на Бургаска област. Това са Бургас, Средец, Айтос, Руен, Карнобат, Несебър, Камено и Сунгурларе.

От здравната инспекция припомнят, че ваксина срещу хепатит А има, но тя не е задължителна. Заболяването е известно също така и като "болестта на мръсните ръце".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    2 0 Отговор
    Колко са ромите в Бургас - 20 % ? е добре след 10 години ще бъдат 50% ? А след 20г ? Имале управник в тая държава който да може да си направи простата сметка че е невъзможно да живееме в съотношение 50/50 българи-роми