26 Декември, 2016 10:00 4 750 4

8 причини да пропуснете тренировка

  • тренировка-
  • цикъл-
  • тонус-
  • енергия-
  • прегаряне

Всички съвети за здравословен живот включват редовен спорт, но някои хора превръщат спортуването и мечтата за съвършено тяло в своя мания. Възможно е да прекалявате с тренировките и наистина да се претоварвате. Не става въпрос да откажете напълно физическата активност, а да разредите вашия тренировъчен график.

Ето и осем причини, поради които можете да си позволите да пропуснете някоя и друга разходка до фитнеса, според tialoto.bg:

1. Отслабнали сте твърде много

Прекаляването със спорта може да предизвика отслабване. Ако напоследък сте загубили твърде много тегло, това може да изтощи организма ви.

2. Имате нередовен цикъл

Твърде честите тренировки могат да объркат менструалния ви цикъл. Спадът на естроген също може да предизвика преждевременна загуба на костна маса, което ще ви направи по-слаби и по-податливи на наранявания.

3. Имате проблеми със съня

Ако сте се претоварили напоследък и не можете да спите нощно време, може би трябва да разредите тренировките. Липсата на сън е показател, че тялото и психиката ви са под стрес.

4. Имате проблеми с настроението.

Прекаляването с упражненията може да бъде мощен антидепресант, но според някои изследвания прекалено многото физически активности могат да имат обратен ефект и да доведат до хронична тревожност.

5. Имате огромен апетит.

Не е нужно да сте учен, за да забележите връзката между упражненията и вълчия глад. Колкото повече тренирате, от толкова повече енергия ще се нуждае тялото ви и вие може да се чувствате все гладни.

6. Чувствате се изтощени през цялото време

Ако имате липса на енергия напоследък, не се мъчете да ходите всеки ден на тренировки. Невинаги спортът носи прилив на енергия. Ако сте прекалили, това може да има обратен ефект върху общия ви тонус.

7. Ако сте твърде изнервени.

В края на краищата, хубавият живот е въпрос на намиране на баланс. Ако сте твърде ангажирани в работата и семейството, ако имате финансови проблеми, а наред с това гледате да спортувате всеки ден, това може да доведе до прегаряне. Освободете малко графика си и намирайте повече време за релакс, за да си върнете спокойствието в живота.

8. Нямате никакво време за близките си.

Ако заради редовния спорт, вие отказвате да излизате с приятели и да бъдете със семейството си, това няма да доведе до нищо добро в живота ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азът

    4 1 Отговор
    За пропускането ясно какви причини могат да се измислят. Сега кажи една причина да отидя на тренировка

    Коментиран от #2

  • 2 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Азът":

    Коментар до #1: ами виж инструкторката на снимката, достатъчна причина ли е да не пропускаш тренировки ?! ;)

    Коментиран от #3

  • 3 tzappa

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jack Bauer":

    и ти си прав!
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Хаха,дамата е фубава,макар и със силиконови гърди.