Last news in Fakti

31 Декември, 2016 12:00 1 731 1

Полезните свойства на шампанското

  • шампанско-
  • ползи-
  • нова година

За какво се сещате, когато чуете думата "шампанско"? Точно така - за празници, радост, Нова година, блясък и партита.

Свикнали сме да свързваме шампанското с лукса и да приемаме, че това удоволствие ни се случва рядко. Освен това пенливата напитка се появява най-вече по купони и тържествени поводи.

Истината е, че шампанското крие в себе си много неподозирани свойства и дори е полезно. Днес ще ви представим няколко причини да си отворите бутилка с шампанско още сега и да се поглезите.

Едва ли има по-хубаво съчетание на приятното с полезното, пише edna.bg!

Подобрява паметта

Доказано преди няколко години от учени от Университета в Рединг. След експерименти с плъхове става ясно, че съставките в два вида червено грозде, използвани за шампанското, помагат за по-добра памет и ориентация в пространството, при количество три чаши на седмица.

Добре е за сърцето

Също колкото и червеното вино. Антиоксидантите помагат за намаляване на кръвното налягане и сърдечните проблеми.

Напивате се по-бързо

Не че това е много хубаво, но по време на коктейли и други специални събития настроението се приповдига изключително бързо. И най-важното – щом се напивате бързо, изтрезнявате бързо – много по-скоро, отколкото при употреба на друг алкохол.

Прави кожата по-красива

Ако изливате шампанско върху лицето си като шампион от Формула 1, ще си направите чудесна, макар и скъпа детоксикираща терапия. Антиоксидантите и винената киселина подобряват дори тона на кожата. Подходящо е за хора с мазна кожа заради антибактериалния си ефект.

Съдържа по-малко калории от виното

Ако не го пиете с литри, шампанското е диетична алтернатива и на бирата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радичка

    1 0 Отговор
    Сега разбирам откъде ми е добрата памет и хубавата кожа.